745(2) Jojo Moyes "Sidabrinė įlanka"

Estimated read time 2 min read

7513499Jojo Moyes “Sidabrinė įlanka”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: ši autorė turi kažką tokio, kodėl jos meilės romanai leidžiami ne “Svajonių knygų” leidykloje. Gal todėl, kad nėra to “jis praskleidė drėgnus jos rožės žiedlapius ir…”, bet yra kažko tikro jausmuose. Gal knygose Jojo priverčia veikėjus atrasti savyje kažką naujo ir tiesiog pakeisti gyvenimą. Nesvarbu, ar dėl meilės, ar dėl savęs…
Autorės knygose būna daug visokių romantiškų fantazijų, truputį su tikrove prasilenkiančių dalykų ir pan., tačiau vistiek sunku atsitraukti. Pagauna, nepaleidžia, nors ir supranti, kad “ei, skaitau meilės romaniūkštį ir negaliu sustot!”.
Pasakojimas apie mažą miestelį Australijoje, apie aptriušusį viešbutį, apie delfinų ir banginių stebėjimą, bei šių gyvūnų ir vietinių žmonių simbiozę. Ant stalo guli dar viena autorės knyga, dosni šį kartą buvo biblioteka. Manau ją irgi sukrimsiu per vieną du prisėdimus. Būtent tuo man ir patinka, juk prieš tai knygą, kad ir labai įdomią, kankinau dvi savaites.
Oficialiai: Liza Makalen niekada nesugebės pabėgti nuo praeities. Bet laukiniai Silver Bėjaus paplūdimiai ir draugiška miestelio bendruomenė suteikia trokštamos laisvės ir saugumo. Tiesa, padėtis pasikeičia, kai tetos viešbutyje „Sidabrinė įlanka“ apsistoja Maikas Dormeris. Švelnaus būdo anglas pernelyg prašmatniais drabužiais ir dėmesį blaškančiomis akimis gali sužlugdyti viską, ką Liza taip stengiasi apsaugoti: ne vien šeimos verslą ar įlanką, priglaudusią numylėtus banginius, bet ir įsitikinimą, kad ji nenusipelno meilės. Maikas Dormeris mano turėsiąs sudaryti paprastą verslo sandorį — pajūrio miestelyje paspartinti statybų projekto įgyvendinimą. Bet suvokia nežinąs, kaip reaguoti į apšiurusio „Sidabrinės įlankos“ viešbučio gyventojus ir jų pretenzijas į aplinkinius vandens plotus.
Žymos sau: KPS: 400, Kb, 2015 11 15
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours