690(23) Dmitry Glukhovsky "FUTU.RE / Ateitis"

Estimated read time 3 min read

future2Dmitry Glukhovsky “FUTU.RE / Ateitis”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:  Pradėkime ne nuo turinio, o nuo pačios knygos. Man įdomu, kaip gyvena kai kurios mažesnės leidyklėlės. Ar jos leidžia knygas tik sau, savo draugams, artimiesiems ar visgi kažkiek nori ir pardavimų, žinomumo. Pvz., kad tokia knyga išleista aš sužinojau iš linkomanijos. Taip, aš nesu labai smarkiai besidominti knygomis, bet stebiu anonsus, stebiu internetinių knygynų naujienas, stebiu blogerių atsiliepimus, socialiniuose tinkluose stebiu knyginius reikaliukus. Tai tikrai nelaikau savęs kažkokia knygų eksperte, aš ne tik nežinau kokią premiją gavęs vienas ar kitas romanas, bet ir nežinau iš viso kokios premijos būna. Tačiau apie Lietuvoje pasirodančias knygas žinau daugiau nei apie muziką, filmus, atvežamų bananų rūšis ir t.t. Tai štai, FUTU.RE pirmą kartą pamačiau piratinių failų dalykloje, puoliau gūglinti, kas čia ar nauja, ar seniai išleista ir pan. ir nepasakyčiau, kad prieš porą savaičių google buvo dosnus lietuviškų nuorodų. Todėl mielos leidyklos, kartais nesmerkit piratų, jei neužsiimat savo produkcijos viešinimu, nes jų dėka galima sužinoti apie tai ką išleidžiate, darykit kažką, nes tapau tik aštunta leidyklos FB puslapio sekėja. Net šiukšlynėlis turi daugiau.

Na ir po tuščiažodžiavimo dar kelios mintys apie turinį. Knyga man ir labai patiko, ir šiek tiek nusibodo. Visas ateities pasaulis sugalvotas puikiai. Ant žemės nebėra vietos, todėl žmonės gyvena kilometriniuose dangoraižiuose, valgo mėgintuvėliuose augintą mėsą ir grožisi projekcijomis, nes tikros žolės ar kalnų jau seniai nėra. Nuostabioji Europa, sužinojo, kaip tapti nemirtingiems, tačiau dėl vietos ir išteklių stokos įvedė įstatymą, kad pradėję lauktis tėvai turi pasirinkti, kuris vienas iš jų mirs. Gyvybė už gyvybę. Čia gi, kaip ir priklauso, veikia opozicija, pogrindis ir veisiasi nelegalūs vaikai, o pagrindinis herojus priklauso Nemirtingiesiems, kurie tuos nelegalus medžioja, vaikus atima, o tėvams suleidžia senatvės serumo. Tai štai visuma, intrigos, politika ir pasaulis man patiko. Pagrindinis herojus irgi truputį mielas, nors ir per daug įsijautęs į savipisą bei melancholiją, tačiau visą knygą gadino muilo opera. Ta tikra, tokia meksikietiška. Oi myliu nemyliu, oi pastojau, oi nuo to, ano, oi kas mano tėvas, oi!

FUTU.RE – puikus žvilgsnis į dabartines mūsų svajones (nesirgti, likti jauniems, gyventi amžinai) ir visas to pasekmes. Jei tik pasiryšite ištverti muilo operą – rekomenduoju.

OficialiaiDar mums gyviems esant, bus padaryti atradimai, leisiantys žmonėms amžinai likti jauniems. Mirties nebėra. Mūsų vaikai niekada nemirs.
Sveiki atvykę į ateitį. Į pasaulį, kuriame gyvena amžinai jauni, visiškai sveiki ir laimingi žmonės.
Bet ar jie bus tokie kaip mes? Ar verta gimdyti vaikus, jei dėl jų teks atsisakyti nemirtingumo? Ar negalintiems turėti vaikų žmonėms reikia šeimos? Ar tiems, kurių kūnai nesensta, reikalinga siela?

Žymos sau: KPS: 512, ke, 2014 02 04
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours