666(86) Katarina Bivald "Miestelio skaitytojai rekomenduoja"

Miestelio-skaitytojai-rekomenduoja3_p1Katarina Bivald “Miestelio skaitytojai rekomenduoja”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:  666-toji šiukšlynėlio knyga. Cha! Ne apie kažką kitą, o apie knygas :). Aš vis dar neapsisprendžiu ar man patinka knygos apie knygas (sviestas sviestuotas) ar ne, tad visada imu skeptiškai. Šį kartą patraukė viršelis, nors ir nepatinka ta “tačkė” širdelių, bet taškeliai gi! O dar ir tai, kad autorė yra švedė, skatino pamėginti. Nes gi retai pasitaiko blogų skandinaviškų knygų. Ir šiam romanui galėjau skirti vienetą, nes jis nuspėjamas bei banalokas, dvejetą, nes įkvepia pokyčiams ir trejetą, nes buvo tiesiog smagi knyga, kurios nesinorėjo mesti pusiaukelėje.

Siužetas paprastas. Jauna moteris iš Švedijos susirašinėjo su senyva amerikiete, jų laiškuose dominavo knygos. Amerikietė pakvietė švedę, ši atvažiavo atostogauti ir pataikė į savo susirašinėjimo draugės laidotuves. Ir dar į tokį keistą JAV kaimelį.  Turbūt mūsų Naujosios Akmenės atitikmuo būtų. Na ir žinoma, tas banalusis siužetas – pakeičia viso miestuko gyvenimą, atsiranda ir meilės linija, na suprantat.

Smagu, kad daugelį paminėtų knygų autorių aš žinojau. Nejučia šią knygą lyginau su “Gernsio literatūros ir bulvių lupenų pyrago draugija”, na ir pasirodo net ir ji buvo truputį apkalbėta. Man labiausiai įstrigo scena, kurioje Sara, na ta švedė, sėdėjo knygyne ir skaitė. Už lango pradėjo vaipytis pora vaikų, bet ji nepakėlė akių, kaip buvo įsijautusi į skaitymą. Tada atėjo dar keli žmonės, kurie irgi pradėjo stebėti skaitančiąją, galiausiai susirinko visas miestas, atsinešė alaus, kepsnių, lažinosi, kada ji juos pastebės, o Sara vis skaitė ir skaitė. Šiek tiek pavydėjau, nes seniai neturėjau tokios įsijausti verčiančios knygos. Seniai neskaičiau iki ryto. Turbūt vien dėl šio pavydo įvertinau trejetu :).

Oficialiai: Jaunutę knygų graužikę Sarą iš Švedijos draugystė laiškais su tokia pačia knygų maniake amerikiete Eme atvilioja į nedidelį miestelį Amerikoje. Tačiau išlipusią iš autobuso merginą pasitinka dramatiškas netikėtumas ir nepaprastų miestelio gyventojų būrys, kurie, pasirodo, visai neskaito knygų! Iki šiol knygos į rankas nepaimančių miestelėnų laukia susitikimas su Sara ir neatrastu pasauliu, o Saros, įpratusios bendrauti tik su knygų veikėjais, – pažintis su gausybe gyvų spalvingų žmonių ir iššūkiai, kurie apvers jos gyvenimą aukštyn kojom ir privers pamilti ne tik knygas, bet ir tikrą gyvenimą bei tikrus žmones.

Žymos sau: KPS: 376,  Kn, 2014 10 24
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours