665(85) Isabel Allende "Žaidimas su mirtimi"

Zaidimas-su-mirtimi3_p1Isabel Allende “Žaidimas su mirtimi”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:  Su nuostaba perskaičiau vieną kitą atsiliepimą apie šią knygą. Pasaulis per rimtai sureagavo. Allende, tas Markesas su sijonu, drįso užmesti savo magiškas čilietiškas istorijas ir parašė detektyvą? Išdavikė! Kaip ji galėjo? Tokie ir panašūs komentarai kelia šypseną. Gal dėl to, kad man labai patiko? Na taip, knyga kitokia, visai ne Allendiška gal, bet ar mes skaitome romanus tik dėl autorių, ar visgi dėl istorijų. Mėgavausi skaitydama, o to senokai nepatyriau.

Kad ir kaip keistai tai skambėtų, “Žaidimas su mirtimi” man pasirodė labai… skandinaviška. Ir jei čia nebūtų rašoma apie JAV, tikrai galėtum pamanyti, kad veiksmas vyksta kokioje Švedijoje. Kodėl taip pasirodė? Nežinau. Nuotaika. Personažai. Siužetas. Psichai. Mažumos. :). Šiaip čia nėra kažkokia labai jau humoristinė knyga, bet autorė parodė ką gerai išmano – sukūrė neįtikėtinus personažus. Skaičiau ir šypsojausi. Iš to, ką esu skaičiusi, man labiausiai priminė Hoego knygą “Dramblių prižiūrėtojų vaikai”. Gal dėl to čia tas sugretinimas su skandinavais.

Perskaičiusi aprašymą galvojau, kad ši knyga bus paaugliška, Allende yra tokių parašiusi, bet anaiptol, tai tiesiog detektyvas, kuriame yra paauglių. Gal šiek tiek nuspėjamas, gal nebuvo netikėtumo, gausu loginių spragų (kad ir tai, jog policija lengva ranka dalina slaptą informaciją į kairę ir dešinę), bet stiprioji pusė buvo ne intriga ar realumas, o personažai ir nuotaika. Man tikrai patiko.

Oficialiai: Mįslingo ir atskalūniško būdo paauglė Amanda kaip diena ir naktis skiriasi nuo bohemiškos motinos Indianos. Mergina, kaip ir jos tėvas inspektorius Bobas Martinas, turi įgimtą detektyvės talentą, tad laisvalaikiu ryte ryja kriminalinius romanus ir su paaugliais iš viso pasaulio žaidžia kompiuterinį žaidimą „Riperis“. Jame pasiskirstę vaidmenimis jie narplioja kraupiausius nusikaltimus. Kai mieste pasipila serija šiurpių žmogžudysčių, Amanda su „Riperio“ dalyviais pasineria į kraupius nusikaltimus. Merginai pavyksta atrasti tai, ko anksčiau nepastebėjo vietos policininkai…

Žymos sau: KPS: 418,  Kn, 2014 10 22
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.
 

+ There are no comments

Add yours