651(71) Nuria Roca "Sraigės nežino, kad jos sraigės"

Estimated read time 2 min read

sraigesNuria Roca “Sraigės nežino, kad jos sraigės”

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Per tą knygą, kažkokie neskaitadieniai ištiko. Nes nelabai traukė, bet ir mesti nesinorėjo. Suviliojo mane pavadinimas. Gi žinot mano meilę tiems keistiems vardams, bet tai ir buvo geriausia knygos dalis. Nes pats romanas yra apie nieką. 30+ išsiskyrusi dviejų vaikų mama nuolatos kovoja su pavydu savo seseriai, kuri kaip tyčia mirė ir dabar gauna dar daugiau dėmesio. Moteriškė gyvena gana nuobodžiai, dirba prodiuserių įmonėje, kuria talentų šou televizijai, įsimyli kolegą, pasimyli su kitu, dar ir su savo exvyru, kuris toks lochas, kad man kyla klausimas kaip su tokiu iš viso galima bendrauti.

Na tai va tokia ta ir knyga, skaičiau skaičiau, laukiau laukiau ir nieko įdomaus nenutiko. Negaliu jos net priskirti prie kokių Kinsellos tipo linksmybių ar Bridžitos stiliui, nes knyga tiesiog per nuobodi, per mažai humoro. Nežinau net ką daugiau ir pasakyt. Pati kalta, iš anotacijos matėsi, kad bus nuobodu.

Oficialiaiusipažinkite: Klara Garsija Sans. Gyvena Madride. Dirba televizijos laidų prodiusere, laisvalaikiu – fotografe. Du sūnūs. Išsiskyrusi. Ką tik palaidojo staiga mirusią mylimą seserį Mariją ir nežino, kaip gyventi be jos. Dar Klara turi tėvus, su kuriais jos santykiai, žinoma, komplikuoti, buvusį vyrą ir kitų vyrų, kurie jai kelia vien rūpesčius. Štai: Mano psichologė tik paklausia, kaip laikausi, o aš išpilu jai ištisą tiradą: „Man patinka naujasis brolis, nors nežinau, ar reikėtų jį vadinti broliu; santykiai su tėvais pasitaisė, bet nenoriu, kad jie kalbėtų apie Marijos palikimą; seserį prisimenu kasdien ir verkiu; visai pamečiau galvą dėl Roberto, o jis nekreipia į mane dėmesio; vėl permiegojau su Migeliu ir jis nori būti mano vaikinas, taip pat permiegojau su savo buvusiu vyru, o mano namų tvarkytoja bulgarė mus užklupo; gali būti, kad liksiu be namų, nes butas užstatytas bankui; niekaip negaliu numesti svorio ir vis smaguriauju „Nocilla“; žiūrėdama į mane mano draugė Estera semiasi įkvėpimo juokingoms savo romano scenoms; jaučiuosi kalta, kad praleidžiu per mažai laiko su savo sūnumis.“

Žymos sau: KPS: 254, Ke, 2014 08 21
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours