646(66) Rick Yancey "Penktoji banga"

Estimated read time 2 min read

image
Rick Yancey “Penktoji banga”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Vienintelė informacija knygos aprašyme, tai palyginimas su “Bado žaidynėmis”, nors nieko panašaus aš neradau. Na gal tik jauną veikėjų amžių. Arba bandymą išgyventi.
Istorija yra apie tai, kaip atskrido ateiviai ir sumanė išnaikinti žmones, mat jiems reikėjo planetos. Iš pradžių mestelėjo elektromagnetinį impulsą, tada sukėlė cunamius, užleido kažkokį marą ir kai jau liko tik saujelė žmonių, prabudo jų samonėje ir ėmėsi naikinti likučius.
Bus vaikų pasaulio gelbėtojų. Bus įsimylėjusių ateivių, stovyklų-lagerių ir kitokio velnio. Iš esmės knyga yra jokia. Pakankamai įdomi, kad nemestume, bet nykoka ir neperskaitę nieko neprarasit.
Oficialiai: Po pirmosios bangos Žemę apgaubia tamsa.
Per antrąją gyvi lieka tik laimingieji.
Per trečiąją bangą – epidemiją – išgyvena tik nelaimėliai.
Po ketvirtosios galioja tik dvi taisyklės: pirmoji – nepasitikėk niekuo, antroji – saugu likti tik vienam.
Artinasi penktoji banga. Kesė bėga nuo jų apleistu greitkeliu. Nuo padarų, kurie atrodo kaip žmonės. Jie bastosi po apylinkes visus žudydami. Tas, kas liko gyvas, išsislapstė. Kesė tiki, kad išgyvens tik likdama viena, tačiau sutinka Evaną Volkerį – žavų ir paslaptingą. Jis – vienintelė viltis išgelbėti broliuką ir išsigelbėti pačiai.
Žymos sau: KPS: 464, Kb, 2014 08 01
Posted from WordPress for Android

+ There are no comments

Add yours