639(59) Scarlett O’Kelly "Tarp paklodžių"

Estimated read time 3 min read

tarp-paklScarlett O’Kelly “Tarp paklodžių”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Ši knyga buvo ta, kuri vis pakeisdavo Hitlerį. Taip ir skaičiau pramaišiui – prostitutė hitleris prostitutė hitleris… Ši knyga apie prostitutę, tai yra tarsi ir tikras (taip teigiama įžangoje ir epiloge, bet niekas gi nežino) jos pasakojimas apie tai kodėl pradėjo save pardavinėti ir kaip sekėsi. Sekso čia labai daug, bet tai kitoks romanas nei pilki atspalviai. Paprastesnis ir sakyčiau dalykiškesnis. Su paskaičiavimais, rizikos vertinimais, pasekmėmis.

Buvo įdomu. Niekaip negaliu suprasti kodėl prostitucija nėra legalizuota. Nors vieną priežastį, prašau? Tai greiti pinigai, bet nėra lengvi. Kaip ir koncertas naktiniame klube – greitas didelis honoraras už kelias valandas, bet negalėčiau dirbti nei prostitute, nei dainininke. Ir ne dėl kokių nors davatkiškų priežasčių, o dėl to, kad nei vienam, nei kitam darbui neturiu reikalingų savybių.

Mane šiek tiek glumino piniginiai reikalai. Ji už seansą gaudavo 300 eurų, per savaitę turėdavo ne vieną klientą, bet niekaip negalėjo sudurti galo su galu. Na ok, namo paskola ir trys vaikai. Bet kai vėliau, jau pasiūlė darbą, kur Scarlett per savaitę uždirbtų 300 eurų, ji labai apsidžiaugė tuo kaip galimybe mesti amatą. Nesueina finansiniai galai kažkaip.

Visumoje tai tiesiog savotiškas vadovėlis apie šeimos vyrus :).

Oficialiai: Ką daryti, kai tampi statistiniu vienetu – bedarbiu, netekusiu vilties ir paskendusiu skolose? Viena airė į šį klausimą atsakė tapdama prostitute. Tada ji „atrado“ tokią Airijos – ir savo – pusę, apie kurią nė nenutuokė. „Esu eilinė dienas stumianti mama. Esu ta, su kuria maloniai paplepėtumėte prie mokyklos vartų (gal ir plepėjote), gydytojo laukiamajame ar eilėje pašte. Esu viena savimi besirūpinančių, patrauklių, išsilavinusių, ketvirtą dešimtį baigiančių moterų. Neįprasta tik tai, kaip užsidirbu pinigų paskolai grąžinti, vaikų pomėgiams ir maistui, bet viliuosi, kad tai nekeičia to, kas esu.“
Knygoje atvirai pasakojama apie metus, praleistus dirbant paprastai moteriai neįsivaizduojamoje srityje, atskleidžiama dvigubo gyvenimo kaina. Autorė, pasirinkusi Scarlett O‘Kelly slapyvardį, pažino slapčiausias klientų baimes ir aistras, slepiamas nuo daugelio moterų. Savo nuostabai, ji padaro išvadą: atsikračiusios kompleksų ir leisdamos atsiskleisti savo seksualumui, moterys taptų labiau savimi pasitikinčios ir užmegztų tvirtesnius santykius. „Tarp paklodžių“ – ne tik sukrečianti ir susimąstyti verčianti knyga, bet ir intriguojantis intymaus airių gyvenimo paveikslas. Gal ir mums jis nesvetimas?

Žymos sau: KPS: 320, KE, 2014 07 11

+ There are no comments

Add yours