620(40) Salvador Dali "Slaptas Salvadoro Dali gyvenimas"

Salvador Dali “Slaptas Salvadoro Dali gyvenimas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Dar viena knyga, kurią skaičiau ilgai ilgai, lygiagrečiai su visomis kitomis. Tik dėl to, kad vienu ypu buvo sunkoka įveikti daugiau nei puslapį-du. O bet vistiek nesigailiu, dabar gerokai lengviau bus suprasti autoriaus darbus, kurie man visada labai patiko.
Pradžia, kur Dali rašo apie savo vaikystę, man buvo nuobodi, bet kai priėjo studijų laikus, pasidarė įdomiau. Žavėjausi laikysena, mąstysena ir šiaip autoriumi. Reikia nepamiršti į Dali parodą nueiti. Pati knyga kažkodėl priminė Gombrowicz’iaus stiliuką,.
Oficialiai: Slaptas Salvadoro Dali gyvenimas“ – tai paminklas, kurį menininkas pastatė pats sau. Knygoje, išverstoje į daugybę kalbų, visiškai nėra kuklumo, užtat ji kupina įtaigiausio nuoširdumo. Autorius su nežabotu humoru ir sąmojingu koketavimu įžūliai, net begėdiškai viešina savo paslaptis. Knyga atskleidžia aistringo menininko, pasirengusio užkariauti pasaulį, kovojančio su tamsuoliškumu, pilkumu ir nihilizmu, didybę.Čia rasite Dali minčių apie meną, politiką, maistą, lavinimąsi, grožį. Genijus, kaip jis mėgo save vadinti, pasakoja savo gyvenimą nuo prisiminimų „iš gimdos“, vaikystės pasiturinčių tėvų namuose, mokymosi Madrido dailės mokykloje iki Niujorko užkariavimo ir šlovės akimirkų; prisimena siautulingas naktis su Luisu Buñueliu ir Federico García Lorca, kuriems slapta pavydėjo, draugystę su Coco Chanel ir meilę savo mūzai – žmonai Galai.
KPS: 347
KN.
Perskaityta 2014 04 27

+ There are no comments

Add yours