617(37) Karen Winter "Rygos ilgesys"

Estimated read time 2 min read

Karen Winter “Rygos ilgesys”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kartais aš susirandu negirdėtą knygą. Neliaupsintą, pirmą kartą matomą. Ši patraukė pavadinimu ir anotacija, tačiau truputį nuvylė. Lyg ir įdomu, bet per banalu, per greitai šokinėja metai, per paprastai bėgama įvykiais.
Iš knygos tikėjausi daugiau dramos. Ar bent romantikos. Čia gi visko per mažai. Net kaimiečių revoliucija išsprendžiama vienu sakiniu. Kaip ir visi kiti įvykiai. Apibendrinant galiu pasakyti, kad jokių jausmų nekelinati knyga, manau po mėnesio nebeprisiminsiu, kad iš vis tokią skaičiau.
Oficialiai: Žinoma vokiečių rašytoja Karen Winter sugrąžina skaitytoją į 1894 metus – į nuošalų Latvijos dvarą. Būtent čia prasideda keista ir paslapčių gaubiama šeimos istorija. Vokiečio dvarininko dukters Malu gyvenimas nuo pat vaikystės paženklintas nelaimės. Motina ją apkaltina žmogžudyste. Atstumta mergaitė iš mažų dienų mokosi siūti ir domisi mada. Ji susidraugauja su pastoriaus dukra Konstance. Tarp šios brolio ir Malu užsimezga šilti jausmai. Tačiau užgriūva Pirmasis pasaulinis karas su nelaimėmis ir praradimais.
Po karo nuošaliame dvare draugėms tampa ankšta. Jos ryžtasi keliauti į Berlyną. Ambicingoji Malu nori kurti madingus, puošnius drabužius. Pastoriaus dukters Konstancės svajonės visai paprastutės – jai reikia vyro, už kurio pečių jaustųsi saugi. Kaip joms seksis kupiname šurmulio, prieštaravimų ir pagundų didmiestyje? O kaipgi didžioji meilė, kuri liko ten, nuošaliame Latvijos kampelyje?..
Knygos puslapių skaičius: 384
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2014 04 14

+ There are no comments

Add yours