614(34) George R. R. Martin "Kardų audra. Ciklo "Ledo ir ugnies giesmė" 3 knyga"

Estimated read time 2 min read

George R. R. Martin “Kardų audra. Ciklo “Ledo ir ugnies giesmė” 3 knyga”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Perskaičius šią knygą, mane apėmė bejėgiškumo jausmas. Skaitai skaitai, skaitai skaitai, šimtas, du šimtai, penki šimtai, tūkstantis puslapių. Jau ir veikėjai tampa tavo šeimos nariais, nesvarbu, kad jų nekenti. O tada bac, baigiasi. Pabaigos nėra. Ištrenkė tave tavo šeima už durų, išmetė lagaminėlį ir toliau sau pėdink vienas, o jie už tų durų gyvens, tik nieko tu nežinosi.
Taip, yra dar dvi knygos angliškai, bet prisipažinsiu, kad aš tingiu tokius epus skaityti kita kalba. Per lėtai, per ilgai.
Ši dalis man nelabai kuo skyrėsi nuo kitų. Didumą žinojau iš serialo (na tik ne tai, kas seriale buvo kitaip), tad veikėjų susikurti galvoje jau nereikėjo. Visai nesvarbu, kad pvz., Robo žmona seriale ir knygoje nėra ta pati. T.y., vardas tas pats, bet kilmė kitokia. Šį kartą jau net nesikabinėju prie to, kad visi ten labai jauni: 8, 13, 16 metų.
Neįdomiausia man skaityti buvo apie Stanį, Braną, o šioje knygoje ir apie Daneiris.
Oficialiai: Dėl Geležinio sosto ir valdžios prasideda pražūtingas Penkių Karalių karas, ir tik Stanis Barateonas susivokia, kad Vesterosą pirma reikia apginti nuo baisios grėsmės iš Šiaurės, – nes iš ten jau slenka Tamsa ir Šaltis, kraštui ir žmonėms nešdami pražūtį, – tik tada rūpintis sostu ir valdžia. Jis vienintelis atsiliepia į Nakties sargybos brolių pagalbos šauksmą, nes jie vieni nebepajėgia grumtis su visos Šiaurės magiškomis galiomis ir tyržmonių gentimis, kurios gelbėdamosi veržiasi šion pusėn Sienos.
Vesterosas nusiaubtas tarpusavio karų, suniokotas ir išgriautas Vinterfelas, upių kraštuose siaučia badas ir plėšikai, o didžiūnai be perstojo kariauja vieni su kitais, sudaromos netvarios išdavikiškos sąjungos, kiekvienas ieško naudos sau. Atrodo, jog doram žmogui Septyniose Karalystėse neliko vietos.
Ar ką bepakeis ir grįžusi Daneiris su savo drakonais? O ir šie užaugs dar negreit. Tuo tarpu į sostą pasodinamas mažylis Tomenas, o už jį valdo Taivinas Lanisteris, grėsmingoji karaliaus ranka. Tik ar ilgam?
Popierinės knygos puslapių skaičius: 992
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2014 04 01

2Comments

Add yours
  1. 1
    fanė69

    Man labai patiko serialas tad sužinojus, kad jis pagal knygas ėmiausi jų ieškoti. Iš viso yra 4 knygos lietuvių kalbą, aš neseniai baigiau skaityti 2-ąją knygą ir nežinau ar pradėti skaityti 3-ąją, nes ir taip nemažai laiko užgaišau su 1 ir 2 knygomis, o trečioje net 1000ps! tai yra nežinau ar pirkt, nes kainelė nemaža 77lt, o internete lietuvių kalba nėra paplatinta, užtat torentuose mačiau 4knygą. Ir dabar galvoju ką daryti… gal praleisti trčiąją ir iškart skaityti ketvirtąją, gi serialo visus sezonus mačius, šį balandį prasidės 5 sezonas jau.
    Žodžiu… Visiems rekomenduoja labai gera knyga, pasigailėjau, kad pirmą serialą pamačiau, o tik po to knygas skaityt pradėjau.

+ Leave a Comment