524(48) Joanne Harris "Peaches for Monsieur le Curé"

Joanne Harris “Peaches for Monsieur le Curé”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Žinote “šokoladą” ir “ledinukų batelius”? Tai va, čia yra trečioji dalis. Magiška ir miela, kaip ir pirmosios. Daug užuominų, nutylėjimo ir vis besikeičiančio vėjo.
Viana gauna laišką iš seniai mirusios moters, kurią sutiko kadaise Lankenėje (veiksmas vyko “Šokolade”). Laiške kvietimas sugrįžti, nes miestelyje kažkam reikia pagalbos. Žinia, viskas užuominomis ir nuojautomis. Viana susirenka vaikus, atsibučiuoja su savo raudonplaukiu čigonu ir išvažiuoja. Čia prasideda knyga. Vėl sutiksime sename miestelyje, kuris kupinas prietarų. O čia dar ir musulmonų bendruomenė greta ir jų šioje knygoje daug, kaip ir priešiškumo mažumoms, trumparegiškumo.
Kam reikia pagalbos, kas vyksta, kodėl bendruomenė vos per pusmetį susipriešino? Kaip Vianą priims seni draugai ir kokių dalykų ji atras. Apie save ir kitus. Pasakojime yra ir paslaptis, kurią kaip ir bet kuriame detektyve knieti kuo greičiau atskleisti.
O pavadinimas? Monsinjoras, kaip pamenat yra tas blogietis kunigas, kuris prieš 8 metus kartino gyvenimą Vianai atidariusiai šokoladinę. Čia jis irgi turi vieną pagrindinių rolių. Kaip ir persikai. Ko man labiausiai trūko? Prisiminimų iš “Šokolado”, nes buvo sunkoka atgaminti kai kurias detales, o štai “Ledinukų batelių” galima būti ir neskaičius.
Oficialiai: Four years have passed since The Lollipop Shoes. Vianne and Roux are still living in Paris on their houseboat-chocolaterie. Anouk is fifteen, on the cusp of young womanhood. Rosette is eight, facing challenges of her own. Then, on a changing summer wind, comes a letter from the dead, calling them back to Lansquenet… But in eight years, Lansquenet has changed. The cobbled streets, the whitewashed church, the disused tanneries along the river – all are just as they always were. But in Les Marauds, a community of Moroccans has arisen, with women veiled in black, the scent of incense, spices, kif and mint tea, and facing the church, on the far side of the Tannes, a minaret….
Puslapių skaičius: 464
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2013 02 23
[table id=37 /]
1Kainos surinktos 2012 02 23
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Miglė

    Man žavu, kiek šioj knygoj paralelių ir sąsajų su “Šokoladu”, kiek linijų tęsiama ir kaip tuo pačiu istorija pateikiama kiek kitaip. Pagarba J. Harris 🙂

+ Leave a Comment