464(137) Vasiljev Vladimir "Raganius iš didžiojo Kijevo"

Vasiljev Vladimir “Raganius iš didžiojo Kijevo”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: o dabar fantastikos intarpėlis. Mielos tokios fantastikos. Čia sulaukėję šaldytuvai. Iš jų reikia išsimušinėti agurkėlius. Čia pasiutlige serga tankai, o transformeriai rengiasi suėsti atominę elektrinę. Apleisti ištisi rajonai, bet greta mums įprastas gyvenimas – mobilkės, internetas, prijaukinti automobiliai. Raganių niekas nemėgsta, bet be jų negali. Gi jie naikina tuos sulaukėjusius technikos stebuklus :).
Kas man nepatiko? Tai, kad čia apsakymų knyga, o tai supratau tik perskaičiusi. Nes vis nesuvokdavau kaip čia taip imama ir kiekviename skyriuje kažkaip peršokama taip nesklandžiai. O čia gi atskiri kūrinėliai. O tai tau. Žioplė. Dar nepatiko, kad Vasia labai jau didelis seksistas. Lenda per ausis ir nors tu ką. Pvz., moko raganius išlepusią mergiotę. Toji nori tapti ragane. Tai po truputį pamiršta manikiūrą, makiažą, šukuosenas. Normalu? Bet va autorius rašo, o raganius galvoja: “Juk šukuosena, makiažas, lakuoti nagai ir apskritai perdėtas rūpinimasis išvaizda yra moterų būties pagrindas. Ir jeigu Sintija nubraukia tokią reikšmingą savo būties dalį, tai, matyt, tikslas, kurio ji siekia, ne toks jau tuščias.” Taigi va. Būties pagrindas. Bliam.
Oficialiai: Tai pasaulis, kuriame šalia žmonių gyvena elfai, orkai, virgai, gnomai ir kitos mitinės būtybės. Pasaulis, kuriame į šių būtybių miestus retsykiais užsuka raganiai. Viskam abejingi, ramūs ir šaltakraujiški, tačiau bet kada pasiryžę susigrumti su gyviems padarams grėsmę keliančia pasiutusia technika – laukiniais tankais, kuoktelėjusiais buldozeriais, įniršusiais transformeriais… Deja, kiekvienas raganius turi savo kainą, ir kartais ji žmonėms tiesiog neįkandama…
Puslapių skaičius: 272
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 10 08

+ There are no comments

Add yours