451(125) Michal Viewegh "Mergaičių auklėjimas Čekijoje"

Estimated read time 2 min read

Michal Viewegh “Mergaičių auklėjimas Čekijoje”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Galiausiai aš mečiau ketvirtąją alchemiko dalį. Pabijojau, kad tikrai pasirodys Mikė Pūkuotukas. Ėmiausi Austen “Protas ir jausmai” ir supratau, kad ji prašė tik vieną gerą knygą ir tai nėra ta paminėtoji. Na nustojau skaityti ir griebiau mergaičių auklėjimą. Va čia yra puikus kūrinys. Teisinga ir sava. Aš kaip žinia esu mokytojos vaikas, todėl daug kas man yra labai pažįstama. Spėju net realiai egzistuojančių žmonių pavardes galėčiau prilipinti kai kuriems personažams. Ko gero kur tik cinikai su savo sarkazmėliu, tai ten man ir smagu.
Šiaip esu gana santūri ir tarkime skaitydama knygas garsiai nesijuokiu. Juokiuosi mintyse, tyliai, sau. Šiandien gi jau neištvėrusi prunkščiojau. Ypač iš mokyklos direktoriaus. Lygiai taip pat prieš kelias dienas stebėjau mylimąjį bekikenantį, jis knygą ir atrado bibliotekoje. Įdomu kodėl aš anksčiau nepastebėjau romano? Gal pavadinimas nelabai patrauklus…
OficialiaiMichal Viewegh (g. 1962 m. ) savo romaną “Mergaičių auklėjimas Čekijoje” įvilkęs į žaidimo formą, narplioja pasikeitusios visuomenės papročius, požiūrį į tradicines vertybes, meną. Pasak autoriaus, pateikti nūdienos gyvenimo, aukštyn kojom apvirtusio pasaulio vaizdą įmanoma tik įpinant grotesko, net absurdo elementų. Šiandien realybė būtent tokia: kupina chaotiškumo, bedvasiškumo, abejingumo tikram skausmui ir kančiai, net mirčiai. 
Puslapių skaičius: 191
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 08 28

1 Comment

Add yours
  1. 1
    g12

    Na kodėl gi, pavadinimas. Pavadinimas neblogas, kaip ir visi šie trijų žodžių pavadinimai “s chitrostju”. Kažkuo priminė “Upėtakių žvejybą Amerikoje” – ir akurat. 🙂

+ Leave a Comment