421(94) Tess Gerritsen "Chirurgas"

Tess Gerritsen “Chirurgas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Skaičiau jau daug Tess knygų ir ant kai kurių puikuodavosi užrašas “CHIRURGO autorė”. Tas užrašas lyg ir sufleravo, kad “Chirurgas” bus ypatingesnis, svarbesnis… Na ir man, aišku, patiko. Daug kraujų, žiaurumų, įtampos.
Daktarės Moros dar nėra, bet Ricoli pačiame gražume. Didelę knygos dalį užėmė jos vidinė ir išorinė kova. Nes ji moteris vyrų pasaulyje, kur reikia įrodinėti kokia ji gera, geresnė, geriausia. Kažkaip galvoju retoje knygoje perskaitysi tą bėdą, diskriminaciją šiais laikais. Gal dėl to, kad kitur veikėjos būna gražuolės, o Ricoli, atseit, labai negraži. O aš žinau ką reiškia būti negražia moterimi. Tą amžiną įrodinėjimą to, ką kitos įrodo stačiais papukais ir gražiais veidukais.
A, tiesa, knyga. Kuo daugiau skaitau detektyvų, tokių kraujuotų, tuo mažiau jautri darausi. Nebuvo man ten baisu, kaip žadėjo nugarėlė. Anei šlykštu. Šlykštu būna tik filmuose, nors vaizdus galvoje susikuriu lyg ir panašius, kaip juose rodo… Kitose tos pačios serijos knygose Chirurgas (kuris jau sėdi kalėjime) atrodo baisesnis. Šiurpus. O šioje, pradinėje knygoje, tai tik silpnas ir nekontroliuojamas psichas kažkoks. Tai lyg ir tiek tos mano nuomonės 🙂
OficialiaiBostone laisvėje siautėja žudikas, kurio taikinys – vienišos moterys. Kai detektyvas Tomas Muras ir jo partnerė Džeinė Ricoli pradeda tyrimą, jie sužino pritrenkiantį faktą. Su šiomis žmogžudystėmis tampriai susijusi Katerina Kordel, graži medikė su paslaptinga praeitimi. Prieš du metus ją siaubingai išžagino ir kėsinosi nužudyti, tačiau ji nušovė savo užpuoliką. Dabar į ją nusitaiko šis naujasis žudikas, kuris, atrodo, žino visą jos praeitį, jos darbą Piligrimų medicinos centre ir kur ji gyvena. Tas vyras, kurį ji manė nužudžiusi, regis, vėl jos tyko, ir šį kartą jis tiksliai žino, kur ją rasti…
Puslapių skaičius: 336
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 07 14

+ There are no comments

Add yours