408(81) Helen Fielding "Bridžitos Džouns dienoraštis"

Helen Fielding “Bridžitos Džouns dienoraštis”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Yra gausybė žmonių, kurie Bridžitą laiko visiškai nevertinga šudknyge. Taip jiems ir reikia. Turbūt visi žinote knygelę “Mažasis princas”. Jei skaitai ją visiškai tiesiogiai, tai kažkoks marazmas. Ir jau mokykloje mokytojai kala į galvą, kad jos tiesiogai skaityti nereikėtų. Pirmą kartą princą perskaičiau pradinukė, todėl tiesiogiai, todėl nieko nesupratau, todėl po šiai dienai nemėgstu. Pirmą kartą Bridžitą perskaičiau būdama studentė. Gana tiesiogiai ir na man irgi ji atrodė lėkšta knygelė. Bet metai bėga, atsiranda vis daugiau ir daugiau patirties, vis daugiau ir daugiau savo sutiktų personažų atrandu šitoje knygoje. Vis daugiau ir daugiau aktualių problemų pastebiu. Net ne apie svorį aš čia, o apie visuomenės spaudimą gyventi taip ir niekaip kitaip (vieniši žmonės, homoseksualizmas, grožio kultas, spaudimas turėti vaikų, daryti karjerą ir etc…). Patinka man ši knyga. Simbolizmas :).
P.S. o su princu jos tikrai turi panašumo :). Apie draugystę, sutiktus žmones, keliones per pasaulį ir savęs paieškas 🙂
Oficialiai: anglų rašytojos žavi ir linksma komedija apie mūsų laikais gyvenančių vienišų moterų gyvenimą. Tarptautinis bestseleris. Tokios nuostabios ir iki ašarų linksmos komedijos lietuvių kalba seniai nebuvo išspausdinta. „Nuostabiai komiškas kūrinys. Net vyrai juoksis“ (Salman Rushdie). „Stulbinančiai tiksliai papasakotas mūsų laikų viengungės gyvenimas… kiekviena moteris, kuri yra turėjusi darbą, draugą, ar bent motiną, skaitydama nesusilaikys nekvatojusi“ 
Puslapių skaičius: 271
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 06 17

+ There are no comments

Add yours