406(79) Geoff Dyer "Paryžiaus transas"

Geoff Dyer “Paryžiaus transas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Patinka-nepatinka-patinka-nepatinka-patinka. Mintys kol skaičiau. Ir perskaičiusi tariu – patinka. Keista knyga apie nieką. Tik tas niekas tikrai ne Murakamiškas, o toks paprastesnis, gal net vos vos Remarkiškas.
Paryžius ir keturi svetimšaliai jaunuoliai. Dvi poros. Daug erotikos. Skirtingų rūšių narkotikų. Kalbų apie kiną, pasaulį, egzistenciją, ateities nebuvimą. Bet keista. Paprastai tokios knygos būna žiauriai nuobodžios. Tos kalbos per stiprios, tie narkotikai per dažnai kišami. Čia gi viskas savo vietoje ir savo laiku. Ir aš vėl noriu į Paryžių.
Knyga tokia teigiama. Apie laimingus žmonės. Bet žinote tą jausmą, kad tuoj tuoj sutrupės viskas. Tad štai, tas jausmas lydi per visą tekstą. Daug daug laimės ir tas jausmas. Tokia šita knyga.
Oficialiai: Vienas originaliausių šiuolaikinių Britanijos rašytojų rašytojų Geoffas Dyeris perteikia nuotykio, gyvenimo Paryžiuje dvasią. Tai melancholiškas, trykštantis erotine energija pasakojimas, žadinantis nesenai praėjusių laikų dvasią, kai pasaulis gręžėsi į Paryžių ieškodamas įkvėpimo. Keturi jauni svetimšaliai atranda šiame mieste vienas kitą ir drauge pasineria į raibuliuojančią jo kasdienybę, kupiną aistrų, narkotikų, pramogų, svajonių apie laimę…
Puslapių skaičius: 243
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2012 06 03

+ There are no comments

Add yours