404(77) Alex Barclay "Tamsos švyturys"

Alex Barclay “Tamsos švyturys”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Būna, žinote, prekybininkai pristato prekybcentrių tarpueiliuose akcijinių stendų. Kartais ir su knygomis. Kartais imi ir nesusilaikai žmogus. Parsineši namo knygą. Ši būtent taip ir atsirado. Nesu išranki detektyvams. Tiesiog vieni būna šūdas, kiti geri, o treti itin meistriški. “Tamsos švyturys” yra šūdas :).
Visų pirma tai net detektyvinių knygų patirties neturintis skaitytojas gali nujausti kas yra blogiukas. Vos tik šis pasirodo pirmą kartą. Kadangi jis atskleidžiamas tik pabaigoje, tai manau autoriui tiesiog nepavyko užmaskuoti ar nukreipti dėmesio. Nelabai įdomu. Nelabai įdomi ir tipiškoji policininko šeimynėlė su tipišku amerikietišku paaugliu. Ar žmonės su vaikais tikrai turi tokių problemų? Na pasišūkavimų, kad nekenčiu tavęs, tu manęs nesupranti ir t.t.
O pliusai? Kaip ir bet kurio “šaudo gaudo” filmo. Žiūri sau ir nieko negalvoji. Arba galvoji apie tai ką vakarienei valgysi.
Oficialiai: Praėjo vieneri metai po žiaurios pagrobimo dramos Niujorko gatvėse, tačiau policijos detektyvas Džo Lučezis jos niekaip negali nepamiršti. Su žmona Ana ir paaugliu sūnumi Šonu jie nuvyksta į Airiją ir čia tikisi pataisyti savo trapius šeimyninius santykius bei nutraukti Džo ir jo darbą siejantį saitą. Tačiau kai pradingsta jų sūnaus draugė, Džo pradeda įtarti, kad šio nusikaltimo šaknys slypi toli praeityje ir kad kažkas juos atsivijo iš tos praeities į pačią Airiją.
„Tamsos švyturys“ – tai romanas, kuris smeigia tartum chirurgo peilis ir atskleidžia po intymiausius vyro ir žmonos, įsimylėjėlių ir neišskiriamų draugų santykius. Įtaigus pasakojimas apie sunkumų kamuojamą šeimą veda į nežinomybę, be paliovos šokiruoja ir nenumaldomai skuba pritrenkiančios kulminacijos link.
Puslapių skaičius: 384
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 05 30

+ There are no comments

Add yours