373(46) Gilles Leroy "Alabama Song"

Gilles Leroy “Alabama Song”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: šiaip jau džiaugiuosi, kad prisiskaičiusi atsiliepimų nenusipirkau šios knygos. Jokiu būdu nesakysiu, kad ji bloga. Tiesiog ne mano stiliaus ir tiek. Matyt man nelabai patinka skaityti apie tikrus žmones, ypač kai rašo ne jie patys. Manau Zelda būtų panašiai jautus ir ištekėjus už bet kurios kitos stiprios asmenybės. Šiaip jau, iš aprašymo žinojau, kad knyga ne mano skonio, bet niekaip neatsilaikiau prieš šitą viršelį. Aš esu gražių viršelių vergė :). Bet yra leidyklų, pvz., AL, kurios nesivargina man įtikti šiuo klausimu :). Turinio tai nekeičia, bet knygyne viliote vilioja piniginės pinigučius.
Oficialiai: „Alabama Song“ graudžią, įtaigią ir pamišusią savo istoriją pasakoja Zelda: moteris, visą gyvenimą praleidusi šalia garsaus rašytojo, siautusi su juo po garsiausius Niujorko, Paryžiaus, Londono salonus, ryškiausia siautulingo trečiojo dešimtmečio žvaigždė, sutrikus psichikai pragaištingai baigusi savo gyvenimą psichiatrijos ligoninėje… tokią ją pažįstame. Tačiau kokie buvo šios spinduliuojančios santuokos užkulisiai? Išlepinta aikštinga Alabamos gražuolė, miesto teisėjo dukra, galinti daryti, kas tik šauna į galvą, ir tuo besimėgaujanti. Alkoholis, regtaimas, vyrai – ir jos teisėtas vyras Skotas, ant kurio kaktos ji iš karto pamato švytint genijaus žymę – visas pašėlęs, prabangus, bohemiškas gyvenimas pamažu virsta beprasmiu šėlsmu, nervine įtampa ir skurdu. Skotas despotiškai savinasi savo gabią, tačiau pakrikusią žmoną, praeityje lieka aistringas romanas su prancūzų lakūnu, pasibaigęs priverstiniu įkalinimu, kūrybos proveržiai, troškimas rašyti – ir haliucinuojančių atsiminimų draiskanos, pasiekiančios mus iš beprotnamio; Leroy romanas painus, kaip ir Zeldos gyvenimas. Praeitis ir dabartis susipina į raizgų audinį, pro kurį tik dar skaisčiau šviečia vienos ryškiausių XX a. asmenybių veidas – aistringos, tragiškos, rafinuotos, siautulingos ir beprotiškos Zeldos.
Puslapių skaičius: 188
Knyga iš bibliotekos
Perskaityta 2012 03 25

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment