369(42) Robert Goddard "Negrįžk atgal"

Robert Goddard “Negrįžk atgal”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Savotiškas toks trileris. Po 50 metų įvyksta kariškių susitikimas. Visiems jau apie 70. Tiems, kurie dar liko. Ir čia pradeda vienas po kito mirti. Tada porelė viskuo apkaltinama. Aišku net naiviausias skaitytojas žino, kad tie nekalti. Norėdami išsukti šikną šie pradeda ieškoti tiesos. Būtų nieko, tik keista ta septyniasdešimtmečių energija tiek lakstyti, lipti iš degančių namų ir nuolatos maukti alkoholį bet kuriame pasitaikiusiame bare. Nepaisant to du trečdaliai knygos buvo intriguojantys. O štai išrišimas nuvylė, nes mano manymu labai jau silpnos priežastys. Tikrai ne tokios, kad išžudyti grupę seniukų ir dar pašalinių. Bet rekomenduoju tiems, kas ieško lengvo ir mąstyti neverčiančio skaitaliuko. Būna gerokai blogiau. Būna “o ne! tik ne tai!”.
OficialiaiPraėjus penkiasdešimčiai metų po tarnybos Karališkose oro pajėgose, buvę šauktiniai pakviečia Harį Barnetą susitikti ir praleisti savaitgalį senovinėje Škotijos pilyje. Buvusi pilis, dabar paversta prabangiu viešbučiu, susitikimui pasirinkta neatsitiktinai: 1955-aisiais penkiolikos kareivių būrys joje praleido tris mėnesius dalyvaudamas keistame psichologiniame eksperimente, pavadintame Tabula rasa – “Švari lenta”. Juo neva buvo mėginama praktiškai pagrįsti vieno mokslininko teoriją apie žmogaus gebėjimų ugdymą izoliavus jį nuo išorinio pasaulio. Eksperimentui pasibaigus, jo dalyviai išsiskirstė kas sau, taip ir nesupratę tikrosios sumanymo prasmės ir būdami įsitikinę, kad jis paprasčiausiai nepasisekė.
Kad ir kaip ten būtų, po penkiasdešimties metų susitikti su jaunystės draugais ir aplankyti senas vietas – viliojantis pasiūlymas, kurį Haris ilgai nesvarstęs priima. Deja, vėliau jam tenka dėl savo sprendimo pasigailėti: jau pakeliui į pilį žūsta vienas iš grupės draugų… Haris netrunka perprasti, kad panašus likimas gresia ir jam. Kas ir kodėl po penkiadešimties metų ima žudyti iš pažiūros visiškai nekalto eksperimento dalyvius? O gal jis ne toks jau ir nekaltas?.. 
Puslapių skaičius: 312
Knyga nuosava. Pirkau už 3lt.
Perskaityta 2012 03 16

+ There are no comments

Add yours