362(35) Henning Mankell "Klystkeliais"

Henning Mankell “Klystkeliais”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: neseniai forume skaičiau, kad žmonėms gėda Lietuvos. Ta prasme jie nenorėtų siųsti į užsienį atvirlaiškio vaizduojančio samanės virimą. Ir šiaip tipo mūsų šalis gėdinga. Deginami senukai, nuo tilto mėtomi šunys. Jokioje civilizuotoje šalyje to nebūna. Ha ha, visur gerai, kur mūsų nėra? Nes man atrodo, kad mūsų nusikaltėliai palyginus su kokiais skandinaviškais, tai tik uogelės be fantazijos. Tik paimk kokio švedo detektyvą ir gūžiesi kampelyje. Va ten tai psichai! Norvegijos Breivikas puiki iliustracija. Tai va. Gera knyga.
OficialiaiĮ Istado nuovadą paskambina ūkininkas, kurio rapsų lauke „keistai elgiasi“ nepažįstama mergina. Inspektorius Valanderis vyksta nuraminti ūkininko. Tačiau jam ėmus artintis prie merginos, ši apsipila benzinu ir susidegina. Kitą dieną randamas nužudytas buvęs Švedijos teisingumo ministras. Šalį sukrėtusią žmogžudystę lydi kitos. Aukų, regis, niekas nesieja, tik tai, kad visi nužudytieji – vyrai ir jiems visiems nurėžtas skalpas. Serijinio žudiko psichologinis portretas netelpa į jokius rėmus ir tampa rimtu iššūkiu daug mačiusiam tyrėjui Valanderiui. 
Nusikaltimų istorija pasakojama iš dviejų perspektyvų – legendinio inspektoriaus Valanderio ir žudiko, reginčio pasaulį kaip ritualo ir Apreiškimo padiktuotų „užduočių“ mirtiną lauką. 
Kiekviename suaugusiame žmoguje slypi vaikas. Tą Valanderis žino. Tik ar tai ir leidžia žudikui elgtis vaikiškai ir drąsiai žaisti? 
Puslapių skaičius: 544
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 02 25

3Comments

Add yours
  1. 2
    Salomėja

    Aha. Maximoje nelabai seniai po 5lt jos mėtėsi, tai prigriebiau šią ir dar vieną to paties autoriaus.

+ Leave a Comment