351(24) James Rollins "Kaulų žemėlapis"

James Rollins “Kaulų žemėlapis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Knygą man rekomendavo komentaruose įraše apie Dan Brown. Kadangi ji kainavo tik 3Lt tai nusprendžiau išmėginti. Perskaičiau, nenusivyliau. Bet! Tai irgi labai jau juokinga knygelė. Pati istorija, istorijos greitis ir rutuliojimas yra šiek tiek įdomesni už jau minėto rašytojo. Nors tema tai tokia “šoksiu į traukinį, gal dar suspėsiu”. Tai trileris. Jame daug visokių slaptų ir atvirų draugijų, Vatikanas, karabinieriai, JAV armija ir t.t. Apie tai nesiplėsiu. Vieniems patiks, kitiems iš viso tokios knygos neįkiši.
Kabinėsiuosi prie penktokiško rašymo stiliaus. Ir vertėja turbūt jam taip pat nepadėjo. Skaitydama pirmus dvidešimt puslapių maniau mesti tą knygą. Nes labai jau vaikiškai atrodė. Žinote, vienas knygos skyrius baigėsi sakiniu “O ne, tik ne tai!”. Net prunkštelėjau :). O paskutinės mįslės įminimą skaičiau tik skenuodama emocijas, nes truputį nusibodo.
Oficialiai:  Katalikų Bažnyčios istorija ilga ir slėpininga, kupina Inkvizicijos laužų ir kelių schizmų. Per beveik 2000 metų Šventasis Sostas įkūrė daugybę slaptų vienuolių ordinų bei pasauliečių organizacijų, itin atidžiai sergėjusių tik Bažnyčios hierarchams prieinamas ezoterines žinias bei slaptą informaciją. Bene didžiausia paslaptis iki šiol buvo Kelno katedroje saugomi evangelijoje pagal Matą paminėti Rytų išminčių – Trijų Karalių, kurie pirmieji nusilenkė Betliejuje užgimusiam Jėzui – palaikai.
Nežinia kodėl kažkam per mišias prireikė kraupia mirtimi numarinti keliasdešimt parapijiečių bei užsienio svečių ir pagrobti šventąsias relikvijas.
Kadangi iššūkis tikrai neeilinis, tyrimą pradeda specialus JAV žvalgybos padalinys “Sigma”, kuriam padėti pasižada žymiausi Vatikano kardinolai. Tačiau, kai tyrėjai aplanko šv. Petro kapą, Aleksandro Makedoniečio mauzoliejų, susipažįsta su apaštalo Tomo mokymu, gnostikų bei Tamplierių paveldu, ne visi šventieji tėvai, – o ypač tūkstantmečio alchemikų ordino nariai – nori, kad šios žinios pasklistų po pasaulį…
Puslapių skaičius: 397
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 01 15

2Comments

Add yours

+ Leave a Comment