335(8) Gustave Flaubert "Ponia Bovari"

Gustave Flaubert “Ponia Bovari”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Jei ne “Flobero papūga”, turbūt niekada net nebūčiau sugalvojusi skaityti tos Ponios Bovari. O dar suveikė ir reklama, kad knygą bandyta uždrausti. Bet turiu pasakyti, kad nelikau baisiai sužavėta. Šiaip jau aš tokias (na ala senovines, perdėtai jausmingas, apie moralę) knygas visai mielai skaitau. Tačiau ši pasirodė gerokai ištęsta. Vien jau du tie du Bovari meilužiai nusibodo, visai būtų užtekę ir vieno. Užtatai knyga turėjo įdomių personažų. Pvz., vaistininkas su visa savo šeimynėle ar palūkininkas.
Jei turėčiau knygą su kuo nors palyginti – lyginčiau su “Ledi Čaterli meilužiu”. Turbūt priežastis, kodėl gi tas knygas norėta drausti buvo panaši. Tačiau Čaterli buvo gerokai stipresnė moteris už Emą. Galų gale ir jos jausmai atrodė tikresni,  o ne vien paprasto nuobodulio vedini. Šaip jau nors ponia Ema man buvo nuobodi, rašytojas Flobertas yra geras ir labai puikia perteikė tą “man viskas blogai, man niekas neįdomu, man amžinai ko nors trūksta” jausmą. Bėda ta, kad nagi tokie žmonės yra nuobodūs :).
Antrą kartą neskaityčiau, draugei paprašiusiai ko nors apie meilę, nerekomenduočiau. Tačiau iš bendro išsilavinimo gal ir verta žinoti kokios gi buvo tos Bovari akys :).
Oficialiai: Žymaus prancūzų rašytojo Gustave Flauber (1821-1880) romane “Ponia Bovari” vaizduojama tragiška provincialės Emos Bovari gyvenimo ir meilės istorija, jos romantiški siekiai ir moralinė degradacija.
Puslapių skaičius: 328
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2011 11 22

+ There are no comments

Add yours