313(97) Neil Gaiman "Amerikos dievai"

Neil Gaiman “Amerikos dievai”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Ilga ir nenuobodi. Toks yra trumpas knygos apibūdinimas. Daug gerų minčių ir mano taip vadinamos kiek murakamiškos fantazijos. Kai viskas vyksta taip kaip turi vykti, o tau net nekyla klausimų jokių. Apie ką knyga? Apie egoizmą. Paviršutiniškai tai viskas taip: įvairiais laikotarpiais ir visokiausiais būdais į Ameriką plūdo žmonės. Visi jie savo mintyse atsivežė ir savo dievus. Kas skandinaviškus, kas indiškus, kas afrikietiškus. Gyveno sau dievai, bet pradėjo baisiai rūpintis, kad žmonių galvose atsirado naujieji: narkotikai, televizija, internetas. Na ir sumanė kariauti. Viskas lyg ir taip. Bet gi net vaikai žino, kad iš pažiūros paprastame siužete būna prislapstyta vinukų. Neįsidurkite.
Oficialiai: Šešėlis nusikalto. Todėl sėdi kalėjime ir laukia, kada gi jį išleis laisvėn. Jis tenori ramiai nugyventi likusį amželį su žmona. Tačiau likimo užgaida Šešėliui lėmė vykti ypatingon kelionėn, kurioje jis sužinos, kad Amerikoje rado prieglobstį senovės dievai, atsivežti čia pirmųjų ir vėlesniųjų emigrantų, kad čia, Amerikoje, arabų džinas vairuoja taksi automobilį, egiptiečių mirties dievas vadovauja laidojimo biurui, o Sabos karalienė tėra tik eilinė šliundrelė, šlifuojanti Saulėlydžio bulvarą Holivude.
Tačiau tai tik pradžia, nes naujieji Amerikos dievai – Internetas, Birža, Ti Vi, Narkotikas ir kiti – sumanė išnaikinti senuosius dievus. Mirtina pjūtis prasideda, o Šešėlis joje – svarbiausia figūra.

Puslapių skaičius: 416
Elektroninė knyga.
Perskaityta 2011 09 19

4Comments

Add yours
  1. 1
    kamanė

    Aš tai manau, kad ši knyga yra viena iš tų,kurias smagu turėti savo bibliotekoje. Ir apskritai “elektronines knygas” skaityt šūdas. Knygų išdavimas:) O tarp tavo perskaitytų knygų tai pilna standartinių. Geriau skaityk kažką gero, o ne bileką. Ir nepirk knygos už penkų nes pigi, o ne gera.

  2. 2
    Salomėja

    Aš ir skaitau tik geras knygas 🙂 O kam skaityti belekokias? Nedarau taip 🙂 Dėl elektroninės ir popierinės versijos, tai dar pasakyk, kad knygos rašytos kompiuteriu yra netikros. Tikrosios tik tos, kurios ranka ar bent jau senovine spausdinimo mašinėle rašytos.

  3. 3
    Mira

    Viena mėgstamiausių mano knygų apskritai, kaip ir rašytojas 🙂 Šiuo metu skaitau jo knygą “Anansio vaikai”, labai kabina 🙂

  4. 4
    murmur

    neperskaiciau iki galo. toks jausmas, kad skaityciau komiksa, bet be paveiksliuku…

+ Leave a Comment