267(51) Emilis Zola "Rugonų karjera"

Emilis Zola “Rugonų karjera”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Perskaičiusi “Moterų laimę” nusprendžiau susipažinti su daugeliau Zola romanų. Todėl už labai labai labai mažą kainą nusipirkau 10 knygų. “Rugonų” karjera yra pirmas tomas iš Rugonų-Makarų ciklo, kuriam priklauso ir “Moterų laimė”, tačiau ši knyga pasirodė daug daug neįdomesnė. Labiau patiktų tiems kas mėgsta istorines detales: kas ką kaimukyje didelio įvykio kraščiuke puolė ir ką apsirengę buvo. Na o aš ganėtinai nuobodžiavau kol įveikiau. Labai jau daug lyrinių nukrypimų, kad ir pievos aprašymų… Bet manau paskaitysiu ir kitas turimas knygas.
Oficialiai: Žymiausi E. Zola grožiniai veikalai sudaro dvidešimties romanų ciklą “Rugonai – Makarai”, kurį jis kūrė 25 metus. “Rugonų karjera” – pirmasis šio ciklo romanas – vaizduoja šeimos istorijos pradžią, kuri sutampa su 1891 m. gruodžio mėnesio valstybės perversmu. Šis romanas -tai vienas giminės natūralios raidos Antrosios Imperijos laikais socialinė istorija.
Puslapių skaičius: 258
Knyga nuosava.
Perskaityta 2011 05 30

1 Comment

Add yours
  1. 1
    PranykusTolumoj

    iš mano skaitytų dar patiko “Nana” ir “Abato murė nuodėmė”, nes vėlgi apie žmonių santykius. kažkada buvau užsidegus visą ciklą perskaityt, bet pasitaikė pora neįdomių knygų ir užmečiau šį brudną reikalą…

+ Leave a Comment