246(30) Colleen McCullough "Timas"

Colleen McCullough “Timas”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Vyrukai kapojo malkas, aš ten saviraiškos neradau, todėl pasiėmiau pirmą pasitaikiusią knygą ir ją perskaičiau. Nieko ypatingo. Visą laiką man atrodė, kad aš arba skaičiau šią knygą, arba skaičiau tokią pačią knygą, arba mačiau kokį nors tokį filmą. O gal viskas kartu? Nes istorija nėra nepaprasta. Vyresnė moteris įsimyli jaunesnį. Labai labai gražų, ale “ne visą dolerį”, tai yra atsilikusio proto. Na ir skaitom toliau kuo viskas baigsis. Tragedija ar laimingai? Tragedija būtų gal ir nieko. Laimės norisi visada. O pabaiga? Kažko kito norisi ir tiek. Gal po Alvtegen man norisi, kad tokia tema būtų labiau atskleista per žmogaus vidinę prizmę, o ne pasiliktų banalia meilės istorija?
Ir dar, kodėl mane visada erzina užrašai “tokios ir anokios knygos autorė” ant viršelių? Juolab, kad “Erškėčių paukščiai” yra “Timo” autorės, o ne atvirkščiai.
Vienu sakiniu: net šaudyti mokančios senmergės kartais praskysta.
Oficialiai: Merė Horton – nebe pirmos jaunystės vienišė, padariusi karjerą, bet taip ir nepatyrusi švelnumo ir meilės. Ji gyvena ramų, seniai nusistovėjusį gyvenimą ir nė nenumano, kad vieną dieną įprastą jo tėkmę sutrikdys… kaimynystėje sutiktas gerokai jaunesnis Timas. Nepaprastai gražus jaunuolis moterį pribloškia savo naivumu ir nesavarankiškumu – tėvų labai mylimas ir nuo tikrovės saugomas jautrus vaikinas gyvena savo pasaulyje ir sunkiai orientuojasi žmonių aplinkoje. Merė nusprendžia imtis Timą globoti. Tačiau po truputį globėjiški jausmai perauga į draugystę, o ši – į visa apimančią aistrą… Galbūt pajutęs Merės meilės ir rūpesčio galią Timas išmoks gyventi ir mylėti?
Puslapių skaičius: 264
Knyga skolinta
Perskaityta 2011 03 27

+ There are no comments

Add yours