240(24) Jean-Christophe Grangé "Purpurinės upės"

Jean-Christophe Grangé “Purpurinės upės”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė:  Seniai beskaičiau gerą detektyvą. Lyg ir esu mačiusi filmą, kuris paliko gerą įspūdį, tačiau detalių neprisiminiau, todėl skaičiau nežinodama kaip gi viskas klosis. O detektyvas susuktas tobulai – ryškūs veikėjai, gera istorija, puikiai išlaikoma intriga. Mėgstu, kai knygose būna pamėtyta užuominų į atomazgą. Kodėl? Nes erzina tokie detektyvai, kur rašoma rašoma rašoma, o galiausiai koks policininkas viską išaiškina ir paremia tokiais dalykais, kurių nebuvo paminėta. Pvz., sako, aš jau tada pastebėjau, kad jo mašina raudoną, o visame veikale niekur nebūna nė užuominos apie spalvą. Čia kitaip. Čia geriau! Primėtyta bele kiek užuominų iš kurių susidarai bendrą vaizdelį ir jau manai, kad tavęs niekas nenustebins pabaigoje, o ten bac ir dar detalytė 🙂 Turbūt dabar ir filmą dar kartą pažiūrėsiu. Iš jo aprašymo matosi, kad daug kas nesutaps, tad dar įdomiau.
Vienu sakiniu: tobulai susuktas detektyvas, kuris išlaiko įtampą tiek kiek reikia.
Oficialiai: Policininkai žinojo, kas yra prievarta ir mirtis. Jie gerai išmanė savo kasdieninį darbą, tačiau susidūrė su tuo, ko dar nebuvo matę: išniekinti, nukankinti nuogi kūnai embrionų pozomis, kalnų ir ledo pasaulis. Makabriška mirties žymė – purpurinės upės. Kas jie, atlikę šį kruviną darbą: velnio apsėstųjų sekta, o gal pamišusių žudikų gauja?
Kovose su gangsteriais nusipelnęs komisaras Nymanas ir gyvenime šilto ir šalto ragavęs policininkas Abdufas šį sykį ištirs beprotišką bylą. Realybė, su kuria jie susidurs, bus baisesnė, negu galima įsivaizduoti. Jeanas Christophes’as Grangé (Žanas Kristofas Granžė) skaitytoją apgaubia subtiliu nežinomybės šydu, iš kurio sunku išsivaduoti…
Puslapių skaičius: 325
Elektroninė knyga
Perskaityta 2011 03 07

6Comments

Add yours
  1. 1
    Dori

    Ačiū, kad pastūmėjai mano šios knygos skaitymą. Buvau pradėjusi skaityti jo “Akmenų sinodas”, padėjau į šoną po 50psl. DRaugė pasakė, kad nieko neprarasiu neperskaičius. Nors gal kada sugrįšiu. Šitą tai tikrai skaitysiu, o dar labiau noriu “Miserere” perskaityt. Tau gal jau skaitei?

+ Leave a Comment