238(22) Mario Puzo "Keršto kelias"

Mario Puzo “Keršto kelias”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Labai silpna Puzo knyga. Aš vis nustembu,  kai knygyne pasirodo kas nors naujo. Maniau šis autorius apsiribojo mafijos serija, “šeima” ir dar viena kita knygele. Bet ne. Vis lendasi tokios, kaip ši, kur atrodo visai kito žmogaus rašyta. Jei tai trileris, tai per silpnas ir neintriguojantis. Jei tai meilės istorija, tai net ne saldi. Jei tai psichologinis veikalas, tai visai pšš… Prie banalaus siužeto aš nesiruošiu kabinėtis, nes kartais geri rašytojai iš jų gana daug išspaudžia. Gerai, kad puslapių nedaug :).
Vienu sakiniu: kaip kalėdinis tv3 filmas dienos metu.
Oficialiai: Septyni gestapo karininkai Miuncheno teisingumo rūmuose kankino ir tardė Jungtinių Valstijų žvalgybos kapitoną Maiklą Roganą. Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui išvengę atpildo gestapininkai susikūrė naujus gyvenimus. Ir nė nenumanė, kad Roganas išvengė mirties. Per dešimt metų jis išsigydė baisius sužalojimus ir sukūrė patį geriausią keršto planą, norėdamas atsiteisti už save ir nužudytą jauną nėščią žmoną. Ieškodamas gestapininkų Roganas neria į chaotišką nusikaltėlių pasaulį. Jis privalo prisitaikyti ir prie aukščiausių visuomenės sluoksnių, nes tik taip galės surasti ieškomus nacius. O kai kurie jau suspėjo atsikratyti senųjų tapatybių. Padėtis komplikuojasi dar labiau, kai Roganas sutinka Rozali. Ar verta vardan laimės paaukoti kerštą, ar žengti toliau žudiko keliu, ir tapti tokiu pat pabaisa kaip ir jo persekiojami asmenys.
Puslapių skaičius: 176
Elektroninė knyga. Jei kam atrodo, kad perėjau prie e-knygų, tai ne visai tiesa. Mat visos popierinės apsuktos pakavimo plėvele, perrištos virvute ir sudėtos vidury kambario.
Perskaityta 2011 02 24

2Comments

Add yours
  1. 1
    dalius

    Aš sakau, kad tamsta pati\pats šūdas. Knyga trumpa, tačiau įtraukianti ir šokiruojanti, kaip visos Mario Puzo knygos. Patarčiau pirma susipažinti su autoriaus literatūra neapsiribojant vien “Krikštatėviu” ir tik tada reikšti subjektyvią ir nesąmoningą nuomonę.

  2. 2
    Salomėja

    Na mažiausiai 7 knygas jo esu skaičiusi. Viena netgi labai gera buvo (“šeima”), tai laikysiu save pakankamai susipažinusia. Ačiū. Jūs matote manęs nepažįstate, bet vadinate šūdu, tai remiantis tokia logika aš lyg ir daugiau teisių turiu šūdu vadinti knygą, kurią perskaičiau nuo pradžios iki galo. Ir prie ko čia kitos knygos, jei kalba tik apie šią?

+ Leave a Comment