1280(76) Mike Omer „Žudiko kailyje“

Estimated read time 2 min read

Mike Omer „Žudiko kailyje“

Mano komentarai: O čia taip vadinamasis page turner, nuo kurio sunku atsitraukti. Apie detektyvus apskritai galima labai trumpai – patiko arba ne. Juk neskaitome jų dėl to, kad dvasingu ramunėlės veiduku per langelį į girgždančius vartelius paspoksotume ir padūsautume „kaip gražu“.

Detektyvas jau šių laikų klasika: pora tyrėjų su savo problemomis. Žinoma, taisyklės tik kvailiams, o jie gana protingi. Itin žiaurūs nusikaltimai, turintys sąskambių su kurio nors iš pagrindinių veikėjų praeitimi. Žinom, buvom, matėm. Ir duokit dar!

Na ir va, nieko labai sudėtingo, jokių siužeto vingių, kurie verčia širdį platkti greičiau, tačiau man užtenka to, kad būtų įdomu, dinamiška, nenuobodu. Kam kitaip dar iš viso detektyvus skaityti? Štai neseniai vieną vos įveikiau, net nesuprantu kaip ir kodėl, tad šis turi cinkelį, be abejo.

Istorija seka dvi linijas. Pagrindinė veikėja, FTB psichologinių portretų kūrėja Zoja, dar vaikystėje parodė nepaprastą pastabumą ir išaiškino serijinį žudiką. Tiesa, niekas ja tada nepatikėjo. Dabar gi ji su kolega seka kito bepročio pėdomis, kuris grobia moteris, jas žudo ir balzamuoja. Kaip dažniausiai ir būna, ta praeities linija perdėta ir per daug prilipusi prie dabarties. Ar tikrai visada to reikia? Ar detektyvų darbe nebūna ir taip, kad nusikaltimai niekaip nekelia asociacijų su savo gyvenimais? Tačiau to balzamuotojo medžioklė įtraukė visai smagiai, tad knygą tikrai dedu į gerųjų lentynėlę ir laukiu kito.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 368
Knygos kilmė: knygą išsimainiau
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  detektyvas

+ There are no comments

Add yours