1272(68) Jane Corry „Vos nusigręžiau“

Estimated read time 2 min read

1272(68) Jane Corry „Vos nusigręžiau“

Mano komentarai: Štai ir dar vienas psichologinis trileris. Pamenu, skaičiau šios autorės „Mano vyro žmona“ ir visai neblogai įvertinau, tad žinoma pro akis neprasprūdo ir šis.

Siužetas sudėliotas įmantriai. Istoriją pasakoja dvi moterys. Viena jų beveik penkiasdešimties Elė, kuri akylai saugo savo anūką, bet vieną kartą jos dėmesį atitraukia vyro meilužės skambutis ir tas kartas tampa lemtingu. Kita pasakotoja – Džo. Benamė, bėganti nuo praeities šešėlių ir policijos. Jos akimis pamatome ne patį romantiškiausią gyvenimo gatvėje variantą.

Kuo jos abi susijusios? Ilgą laiką tai ir lieka klausimu, nors visada gi aišku, kad jei jau autorė įvedė tokias veikėjas, tai jų likimai būtinai susijungs. Elės istorija taip pat nėra tiesiška. Šokinėjama laiku į praeitį. Šiandien Elė kalėjime, o kadaise ji buvo mergaitė, turėjusi pakęsti savo pamotės terorą ir apkaltinta dėl broliuko mirties. Šie įvykiai taip pat yra labai svarbūs dabartyje.

Taigi, panašu, kad rašytoja sumetė kelias idėjas, gerai papurtė stiklainį, išbėrė ant stalo ir pamažu dėliojo ir bandė įvesti šiokią tokią tvarką. Ir nesakysiu, kad tai bloga mintis. Tačiau mano manymu Džo linija buvo perteklinė. Jau ir taip Elės pasakojimo linijos intrigavo, pabaigoje laukė viena kita staigmenėlė, o ta vargšė benamė atitraukdavo nuo viso įdomumo. Atrodė, kad vienai reikia vienos knygos, o kitai kitos :D.

Visumoje tikrai neblogai sukalta istorija, vietomis įtariau, kur link viskas sukasi, vietomis buvau nustebinta, tad gavau visko, ko tikiuosi iš tokių knygų: lengvos įtampėlės ir truputį intrigėlės.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 488
Knygos kilmė: knygą pasiskolinau.
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  psichologinis trileris

+ There are no comments

Add yours