1260(56) Antje Babendererde „Sniego šokėjas“

Estimated read time 2 min read

Antje Babendererde „Sniego šokėjas“

Mano komentarai:  Babendererde yra ta autorė, iš kuruos žinai ką gausi. Ir tai bus paaugliams skirta meilės istorija, kurioje vienas iš veikėjų bus vokiečių kilmės, o kitas – indėnas. Fone – socialinės problemos, dažniausiai susijusios su etniniais indėnais, jų padėtimi, diskriminacija ir tt. Įspėju jautrius tėvus – paaugliai čia mylisi, tai yra knygos realistinės, ne vien gėlytės ir drugeliai. Tiesa, kiek pamenu, visose knygose atkreipiamas dėmesys į apsaugos priemones.

Skaičiau jau keturias autorės knygas, tad stilius ir temos aiškios. Turėdama tokį kontekstą noriu pasakyti, kad “Sniego šokėjas” man pasirodė silpniausia.
 
Knyga pasakoja apie vaikinuką Jakobą, augusį Vokietijoje ir ką tik sužinojusį, kad jo tėvas buvo ne kažkoks azijietis, vienos nakties vyras, kaip sakė mama, o Kanados indėnas. Vaikis užsiunta ant gimdytojos, susirenka kuprinę ir išskrenda į Kanadą, to nepažįstamo tėvo, aišku, neįspėjęs. Indėnų gyvenvietėje jam nutinka įvairių dalykų, tame tarpe, aišku, ir meilės.
 
Kodėl aš sakau, kad knyga silpniausia? Ankstesnėse skaitytose visos meilės seilės buvo aplipintos minėtomis problemomis, taip pat ir paaugliukų firstworldproblems. O šioje viskas itin paviršutiniška. Neatrodo, kad per daug gilintasi į Jakobo jausmus. Na, pyksta ant mamos ir tiek. Meilės istorija be jokio prieskonio. Indėnai čia irgi tik tiek kad įvardinti. Galėjo būt prancūzai, rusai, kinai ar bet kokia kitokia grupė. Kažkiek mitologijos ir kai kurių žmonių gyvenimo būdo įterpė, bet tik tiek.
Žinoma, aš nepamirštu, kad knyga paaugliams, bet lyginu su kitomis autorės knygomis ta pačia tema. Būta stipriau.
 
Na, o šiaip stilius paprastas, skaitosi greitai, visada smagu grįžt į paauglystę, pagyvent su tomis jau nebeaktualiomis dilemomis, prisimint jaunatvinio maksimalizmo apakintą būtį. 

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 405
Knygos kilmė: knygą pirkau.
Perskaityta: 2021 04 28
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: YA romanas

+ There are no comments

Add yours