1258(54) Mark T. Sullivan „Po raudonu dangum“

Estimated read time 2 min read

Mark T. Sullivan „Po raudonu dangum“

Mano komentarai: pradėjusi šią knygą nesitikėjau, kad taip įsitrauksiu. O ir pradžia netraukė. Tačiau vėliau nebegalėjau paleisti iš rankų.

Tai dar viena karo istorija. Šį kartą apie italų jaunuolį, kurį tavai išsiuntė iš bombarduojamo Milano į vaikų stovyklą kalnuose, kuriai vadovauja kunigas. Čia vaikinas tampa žydų vedliu į padeda jiems pasiekti Šveicariją. Vėliau dirba SS aukšto pareigūno vairuotoju ir šnipinėja sąjungininkams. Visa ši istorija reali.

Man labai patiko knygos nuoseklumas ir paprastumas. Jokių šokinėjimų laike, ašarotų laiškų skaitymų ir keistuolio veikėjo dabartyje. Tiesiog pradžioje autorius parašė kaip jam kilo knygos idėja, kaip jis sutiko pagrindinį veikėją ir tada panardino į pasakojimą. Pabaigoje papasakojo kaip susiklostė minėtiems žmonėms.

Knygoje nėra kažkokių literatūrinių gelmių. Sakyčiau toks ėjau, mačiau, patyriau, gal net labiau tinkama filmui, ypač romantinė linija. Visai primena straipsnius žurnaluose tik gerokai didesnė apimtis. Šį kartą stiprybė pačioje istorijoje, kuri nėra kažkokia pretenzinga, nereikalauja gailesčio, užuojautos, tiesiog supažindina su dar vienu karo meto epizodu. Tuo kaip jautėsi italai, okupuoti vokiečių ir kaip jautėsi vokiečiai karo pabaigoje, kai jau žinojo, kad nebus laimėtojų pusėje. Buvo įvairių smulkmenų ir faktų, apie kuriuos aš nežinojau, tad kaip visada, dar ir naudinga.

Kaip jau minėjau, stilius labai paprastas, skaitosi greitai, knyga verta dėmesio dėl pačios istorijos, o neišduodant detalių sunku kažką apie nuoseklų pasakojimą ir pasakyti.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 528
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla.
Perskaityta: 2021 04 21
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: romanas

+ There are no comments

Add yours