1252(48) Juliet Grames „Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys“

Estimated read time 2 min read

Juliet Grames „Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys“

Mano komentarai: Kažkada gavau šią knygą dovanų. Netikėtai. Tuo metu apie ją daug kas kalbėjo, bet manęs per daug nedomino. Dažniausiai netraukia kūriniai apie Italiją ir Ispaniją. Neturiu nusistatymo, kalbu tik apie trauką. Tad ilgai gulėjo knyga, kol pasakiau „šiandien“.

Likau sužavėta. Rašymo stilius primena Isabel Allende magiją. Plaukia. Sklandžiai, be kliūčių, nesvarbu, ar rašo apie kraupią nelaimę, ar šeimos pietus. Įsiurbia, įraukia, verčia laukti vakaro ir susitikimo su Stela Fortūna. Tai talentingai parašyta vienos moters istorija. Tiksliau jos šeimos, nes viskas prasideda tėvais, o baigiasi anūke, kuriai atiteko pasakotojos rolė.

Pati istorija surezonavo ir mane supurtė. Kaip skaudu buvo skaityti apie nepalaužiamų moterų sutramdymą! Istorija pasakoja apie bendruomenę, kuriai santuoka ir vaikai yra pirmoje vietoje. Moterys čia prievartaujamos sutuoktinių ir tyliai pasakojasi, kad geriausias tas vyras, kuris greitai baigia. Ir štai, šeimoje atsiranda balta varna. Žmogus, kuris nuo paauglystės tvirtai žino, kad netekės ir vaikų negimdys. Ir niekas niekas NIEKAS niekas, net patys artimiausi žmonės negali to suprasti. Tu pasikeisi, tu susiprasi, taip reikia, visi taip daro.

Jei tos, kurios nori daugiau, priešinasi visuomenei, stereotipams ir kitų suplanuotam gyvenimui yra pažabojamos – visi laimingi, visiems smagu, ploja katučių. Pagaliau gyvenimas sustatytas į vietas. Perėk vaikučius, būk nuolanki, nepamiršk naktį pasikelti naktinių.

„Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys“ pasakoja apie skirtingas moteris ir skirtingas svajones. Tai liūdna knyga skaudinti tuo, kad  daugelio jų svajonės buvo tiesiog įtikti ir būti žeminamomis. Bet tame fone šviečia ryški žvaigždė – Stela Fortūna, mirusi septynis ar aštuonis kartus.

Kol kas tai viena geriausių metų knygų. Už turinį, už stilių, už spalvingą pasaulį, už humorą, už magiją.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 456
Knygos kilmė: knygą padovanojo „Alma Littera“
Perskaityta: 2021 03 24
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: romanas, šeimos saga

+ There are no comments

Add yours