1237(33) Stuart MacBride „Skerdykla“

Estimated read time 2 min read

Stuart MacBride „Skerdykla“

Mano komentarai: Klausimas jums: ar taupote knygas? Žinau žinau, kažkada klausiau, bet trukt už vadžios ir vėl iš pradžios. Nors visada žadu čiupti tą, kurios noriu ir kuria tikiu, bet vis atidėlioju. Čia kaip taupytis šokoladuką, nes žinai, kad iki parduotuvės ilgai dar neisi :). Tai va, kai turiu geresnių detektyvų ar mėgiamų autorių knygų, tai vis „ne dabar“ ir „ne dabar“, nes taupausi tam metui, kai reikės kažko gero, užkabinančio, įdomaus. Kaip jau supratote Stuart MacBride vardas man tą ir reiškia.

Tai jau ketvirta serijos dalis ir, mano akimis, geriausia. Kodėl? Nes visas dėmesys skiriamas vienai bylai, kai tuo tarpu ankstesnėse knygose tyrėjai blaškydavosi tai šen, tai ten, kol viskas susijungdavo į vientisą paveikslą.

O byla čia ohoho! Konteineris žmogienos. Mėsa, dingstantys žmonės, žmogėdros. Jei atvirai, tai skaitydama nuolat užsimanydavau kepsnio. Labai jau įtaigiai tą sultingą skaniai keptą mėsą aprašydavo :D.

Kiekvieną kartą rašau, kad Logano Makrėjaus darbo aplinka man primena jo kolegos iš kitos serijos – seržanto Frosto. Darbas organizuojamas chaotiškai, kriminalistą, kas netingi, tas siuntinėja: kavos, liudijimų, parvežt, nuvežt, apklaust, ištirt… Tik tiek, kad Loganas toks labai normalus. Pasigraužia, ten kur visi graužtųsi, pasidžiaugia, ten kur visi džiaugtųsi. Neapsėstas, kaip dauguma šiuolaikinių kriminalinių knygų herojų.

O autorius turi gerą, bet tokį savotišką humoro jausmą. Netaupo skaitytoju, bet tuo pačiu, jo šlykštynės neatrodo sugalvotos vien tam, kad mus visus čia šokiruotų. Tiesiog pasaulis baisus. Laukiu kitų dalių!

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Visos autoriaus knygų apžvalgos.

Puslapių skaičius: 488
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Briedis“.
Perskaityta: 2021 02 04
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: detektyvas

+ There are no comments

Add yours