1236(32) Sara Collins „Franės Langton išpažintis“

Estimated read time 2 min read

Sara Collins „Franės Langton išpažintis“

Mano komentarai: Kartais knygų anotacijos pasako gana daug, kartais suklaidina, kartais tiesiog neįmanoma perteikti to, kas laukia. Šį kartą nesunku įsivaizduoti, ką žada 19 amžiaus Londonas ir juodaodės teismas. Bus tamsu, purvina, pagiežinga, vyraus prietarai. Tačiau gavau gerokai daugiau nei įsivaizdavau.

Franė gimė Jamaikoje. Ji buvo vergė. Privilegijuota, jei tik taip galima sakyti, nes gyveno namuose, o paaugusi išmoko skaityti ir padėjo savo šeimininkui atlikti mokslinius eksperimentus. Likimas susiklosto taip, kad Franė atsiduria Londone, kur vergovė nepripažįstama. Taigi, faktiškai ji laisva. Mergina tampa vienos šeimos tarnaite. Tačiau knygos autorė labai puikiai atskleidė, kokia apgailėtina tais laikais buvo moterų padėtis. Nesvarbu ar esi turtingo mokslininko žmona, ar jos tarnaitė – iš esmės skiriasi tik suknelės, valgis ir laisvalaikis, kurio vienos turi per daug, o kitoms visai nelieka.

Paliesta ir daugiau įdomių temų susijusių su odos spalva, intelektu ar uždrausta meile.

„Franės Langton išpažintis“ nėra trileris ar detektyvas, nors pagrindinė veikėja teisiama už žmogžudystę, o visos jos aplinkybės paaiškėja tik pabaigoje. Tai lėtas pasakojimas, kuriame detalės groja tikrai ne paskutiniu smuiku. Todėl girdėsite kaip purkštauja namų ekonomė, užuosite gaisro kvapus ar purvinų gatvių dvoką. Laukia kokybiška istorija apie tokius laikus, kuriuos turėdama laiko mašiną norėčiau aplenkti iš tolo.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 384
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Balto“.
Perskaityta: 2021 02 02
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: romanas

+ There are no comments

Add yours