1229(25) Sebastien Japrisot „Pinklės pelenei“

Estimated read time 2 min read

Sebastien Japrisot „Pinklės pelenei“

Mano komentarai: Pasižadėjau sausį perskaityti daugiau plonų knygų. Ne dėl didesnio skaičiaus. Dėl to, kad tokios užsiguli. Iš kažkur atsiranda, o tada netraukia, nes vos pradedi jau reikia kitos eiti ieškoti. Matau, kad pažadas liks neįvykdytas, bet štai net vieną galiu perdėti į kitą lentynėlę, beje, įvertinau tikrai neblogai! Tai jau trečia šio autoriaus knyga, kurią skaičiau ir galiu pasakyti, kad ponas turi stiliuką!

Po gaisro, kurio metu žuvo mergina, kita prabunda ligoninėje. Jos veidas apdegęs, rankos taip pat. Be to, ji praradusi atmintį. Aplinkiniai teigia, kad ji turtinga paveldėtoja, plevėsa, lėbautoja ir laisvo elgesio mergina. Tačiau pamažu jauna moteris pradeda abejoti ar ji ta, kuria ją visi laiko? Gal iš tiesų turtingoji lepūnėlė mirė, o ji visai kita? Ir dar gal gi tas gaisras visai ne nelaimingas atsitikimas?

Kadangi knygos apimtis nedidelė, tai autorius turėjo suktis greitai: sukelti intrigą ir abejones išlaikyti iki paskutinio puslapio. Ne tik pagrindinės veikėjos, bet ir skaitytojo. Šiuo atveju negalima sakyti, kad kūrinys nuspėjamas, nors, regis ,variantų nelabai daug. Nes galėjo baigtis vienaip, arba kitaip, tačiau kaip? Atmosferai padeda ir kiek senoviška aplinka (knyga rašyta 1962-ais metais, manau ir veiksmas panašiu metu vyksta). Dėl blaškymosi po savo atmintį ir visokius apleistus namus, taip pat dėl keistų dialogų aš šią knygą net pavadinčiau kiek gotiška. 

Ar knygos trumpumas tapo privalumu? Hm. Mano akimis istoriją reikėjo dar gerokai sutrumpinti, palikt tiesiog apsakymą. 

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Kitos skaitytos autoriaus knygos: „Moteris su automobiliu, akiniais ir ginklu“, „Mirties vasara“

Puslapių skaičius: 176
Knygos kilmė: knygą pirkau
Perskaityta: 2021 01 17
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: detektyvas, psichologinis romanas

+ There are no comments

Add yours