1213(9) Erica James „Nauja pradžia“

Estimated read time 3 min read

Erica James „Nauja pradžia“

Mano komentarai: skaitydama šią knygą vis pagalvodavau, kaip kartais mus veikia stereotipai. Nors viršelis ir sufleruoja, kad čia bus labai paprastas romanas, jį daugelis snobų rinktųsi mieliau nei „Svajonių leidyklos“ knygą. O juk meilės čia daug daug daugiau, nei mano neseniai perskaitytoje SL storulėje. Ei, bet nukrypau jau taip iš karto. „Nauja pradžia“ buvo smagi!

Nesiruošiau aš šios knygos skaityti, dėl to viršelio, žinoma, bet domiuosi visomis naujienomis ir skaitinėjau „Goodreads“ atsiliepimus. Man įstrigo, kad visi labai gyrė veikėjus. Sakė, kad jie simpatiški, o knyga puikiai tinka atsipalaidavimui. Ką gi. Įtikino. Bet ir vėl nukrypau.

Siužetas čia standartinis. Esu tikra, kad žinote tokių daug. Susitiko jis ir ji. Įsimylėjo. Kažkas nutiko. Išsiskyrė. Na, o kuo baigėsi, manau, aiškinti nereikia. Bet, ką aš žinau, gal esu empatiška baisiausiai, bet tos meilės ir drugeliai paliečia mane kažkaip ir kas kartą kartodama teletabiškai pažįstamą scenarijų džiaugiuosi, kad už kampo tai, ko laukiu.

Ai, o šios knygos geroji pusė tikrai yra veikėjai. Ir tie pagrindiniai, ir tie šalutiniai. Aišku, dramos visokios, kažkiek pritemptos, nes „o dieve, aš su juo nepasikalbėjau, o jis numirė ir turbūt manęs nekentė!“. Net asilui būna aišku, kad nėra taip, kaip veikėjas galvoja.

Ai, tai va, ji yra įgarsintoja, kuri laisvu nuo darbo laiku padeda kaimynės namų tvarkymo versle. Šį kartą jos paprašė pasirūpinti klientu, kuris, ir sutapkt tu taip, apsigyveno vaikystės name. O tas klientas yra scenaristas, kuris neturi įkvėpimo, bišken prisidirbo ir slepiasi nuo žiniasklaidos. Tai jie susitinka, prikuokina skaitytoją, tada ji papasakoja savo praeities istoriją, kuri MAN BUVO LABAI ĮDOMI. Kinematografiška. Toksiška. Įtaigi. Kas buvo toliau jau neminėsiu, nes būtų turinio išdavimas, tačiau štai tos detalės, žaismingumas, šeimos istorijos pasakojimas tikrai vežė knygą.

Snobams tai nea, bet šiaip, kas nori to (pasikartosiu: susitiko jis ir ji. Įsimylėjo. Kažkas nutiko. Išsiskyrė. Ir taip toliau.), bet dar paskaninto jaukumu ir gera nuotaika, tai rekomenduoju.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 448
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Sofoklis“
Perskaityta: 2020 12 02
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: romanas.

+ There are no comments

Add yours