1208(4) Herbert George Wells „Pasaulių karas“

Estimated read time 2 min read

Herbert George Wells „Pasaulių karas“

Mano komentarai: Galvoju, kaip čia taip gražiau susukti mintį, kad man nepatiko. Nes tik pasakyk taip apie klasiką ir… Trys du vienas, kas nors šauna komentarą „tu nesupratai“. Tarsi supratimas = patikimui.

Apie knygos svarbą fantastikos pasaulyje aš žinojau. Ji parašyta 1898 metais! Tais metais autorius išleido knygą apie marsiečių invaziją! Stabtelėkit, pagalvokit apie tokį faktą. Wow! Ir dar per tą visą trumpą žemiečių patirtį rašytojas sugeba pliaukštelėt vieną kitą antausį tuometiniams britams.

Įsivaizduoju save anuomet. Ir tokia istorija. Kažkas tokio! Inovatyvu. Gal net skandalinga? Nieko keisto, kad padarė milžinišką įtaką ateities fantastinei literatūrai.

Tačiau knygą skaičiau 2020-tais. Ir jei tekste patrankas pakeistume, kokiais nors moderniais ginklais, tai visai patikėčiau, kad kūrinys šių laikų. Tačiau… Jei jis būtų parašytas šiandien, tai kažin ar kas nors leistų dėl neįtraukiančio teksto, kuriame užsižaidžiama neįdomiomis detalėmis bei aprašymais. Šiandien mūsų smegenys jau matė daug spec. efektų ir joms nereikia kiekvienos smulkmenos. Jei pasakyčiau blasteris, gi iš karto įsivaizduotumėt, kas tai. Taigi, šiandien vertinti kūrinį taip pat, kaip anuomet man nesigauna. Ir šiandien buvo nuobodu.

Perskaičiusi knygą įnikau į google žiūrinėti fanų darbų. Daug įdomiau buvo nagrinėti fantastinius piešinius, fotomanipuliacijas bei kadrus ir filmų. Faktas, kad Herbert George Wells pėdsaką paliko.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 215
Knygos kilmė: knygą pirkau
Perskaityta: 2020 11 16
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: mokslinė fantastika

+ There are no comments

Add yours