1204(127) Taylor Jenkins Reid „Vienintelė (tikra) meilė“

Estimated read time 3 min read

Taylor Jenkins Reid „Vienintelė (tikra) meilė“

Mano komentarai: Skaičiau jau tris autorės knygas. Viena buvo apie nieką (pora nusprendė pagyventi atskirai, o po to nebenorėjo gyventi atskirai, bet gi ne viskas būna taip kaip nori). Kita paaugliška (pasakojimas, kaip šaunu visada būti apsišniojusiam ir neturėti gyvenimo problemų). Jos man nei patiko, nei nepatiko, bet sudarė vaizdą, kad autorė gabi sugalvoti įdomias problemas, bet pritrūksta talento vystyti charakterius ir siužetą.

Knygą „Vienintelė (tikra) meilė“, skirtingai nei dauguma, vertinu palankiausiai. Nes pajutau empatiją visiems veikėjams. Žiū, nugarėlėje rašo, kad Ema mylėjo Džesą ir jie buvo laimingi. Tačiau jis žuvo kažkur virš vandenyno. Po kurio laiko ji sutinka Semą, pamažu įsimyli ir pradeda kurti naują gyvenimą. Bėga metai. Džesas atsiranda. Tas mylėtas, išgedėtas. Jis, žinoma, nori grįžti pas Emą. Semas nori gyventi su Ema. O Ema myli abu. Žinokit, skaudėjo širdį. Kadangi esu žliumba, tai ir pašniurkščiojau galvodama apie tai, kaip jausčiausi tokioje situacijoje. Gedėjimo stadijoje irgi.

Taip, autorė ir vėl viską parašė gana paviršutiniškai. Jau pačioje pradžioje yra užuominų, kuo viskas baigsis. Ir dar ko verti dialogai, maždaug, tu mano vienintelė gyvenimo meilė, ne tai tu mano meilė, ne ne, žinok, tu mano meilė. Ir daug daug kasdienių panašių pokalbių. Akių mankštai, ne kitaip. Tačiau pati situacija, moters pasimetimas, bandymas susivokti jausmuose ir savyje mane paveikė. Jei veikėjai būtų supaprastinti iki normalių žmonių, o ne šešiolikmetės rašinėlio personažų, sakyčiau, kad viena geresnių knygų apie santykius šiemet. Tačiau atleisti už trūkumus irgi negaliu, nes mano fantazija ir empatija nudirbo daugiau už autorę. Visgi džiaugiuosi, kad prasti atsiliepimai nepaveikė ir galiausiai perskaičiau knygą. Savo santykio su autore dar neperprantu ir skaityčiau kitas knygas. Viena dar laukia lentynoje.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Kitos autorės knygos: „Vieni metai. Atskirai“, „Daisy Jones & the Six“

Kažkuo panaši knyga: Carolina Setterwall „Tikėkimės geriausio“

Puslapių skaičius: 384
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Svajonių knygos“
Perskaityta: 2020 10 30
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: meilės romanas, drama.

+ There are no comments

Add yours