1202(125) Nuala Ellwood „Namas prie ežero“

Estimated read time 2 min read

Nuala Ellwood „Namas prie ežero“

Mano komentarai: žiū, yra moteris, kuri su vaiku nuo kažko bėga. Yra namas, kurį kadaise nurodė draugė, kaip galimą prieglobstį. Tik va namas visiškai apleistas, be patogumų, niūrioje vietoje. Visokie radiniai sufleruoja, kad negyveno tame name ilgai ir laimingai. O dar artimiausio miestelio gyventojai kažkokie paslaptingi ir keisti.

Klišės, ane? Bet skamba tai patraukliai. Gotika tokia. Juk tai gali būti rašinio konkurso užduotis ir kiekvienas dalyvis ją išpildytų vis kitaip. Kiek potencialo. Bet nea. Iki stipraus psichologinio trilerio man buvo toli. Autorė žinoma bandė sužaisti skaitytojais. Neatskleisti nuo ko bėga moteris. Lėtai pasakoti paralelinę istoriją apie senuosius namo gyventojus. Bet sunkiai sekėsi. Ką matė mano akys? Isterikę, kuri neaišku, ko isterikuoja. Supermamytę, kuri visiškai nesusitvarko su vaiku, nors regis kiekvienas nepažįstamasis randa kalbą, todėl tokia veikėja tik erzina. Dar mano akys matė norą bauginti, bet autorė, regis pati pamiršdavo, kad statė vaiduoklius už lango ar pradangindavo vaikus 😀

Ši knyga sulaukė gerų atsiliepimų, tad į maniškį per daug dėmesio nekreipkite. Aš trilerius gliaudau kaip siemkes ir kritikuoju, nes, žinau, –būna geresnių. Tačiau jautresniems gal visai ir patiks. Juk, visgi, yra ir baugus namas, ir vieniša mama ten, ir senos paslaptys, ir įdomesnių nuokrypių nuo standartinio siužeto, pavyzdžiui, pagrindinės veikėjos ir moters, nurodžiusios saugią vietą, pažinties aplinkybės.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Panašios knygos: Rebecca Fleet „Svetimi namai”.

Puslapių skaičius: 320
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Sofoklis“
Perskaityta: 2020 10 23
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: psichologinis trileris

+ There are no comments

Add yours