1197(120) Jeff VanderMeer „Santaka“

Estimated read time 2 min read

Jeff VanderMeer „Santaka“

Mano komentarai: esu dėkinga leidyklai „Kitos knygos“, kad leidžia fantastiką. Visi kiti leidėjai sako, kad neperka. Neperka ko? To ko nėra? To, ką kartais išleidžia ir parduoda už 30 EUR (pvz., „Miglos vaikus“). O gal būtent ta knyga nepasiteisino? Juk ne kiekvienas detektyvas tampa bestseleriu. Ačiū, „Kitos knygos“. 

O „Santaka“? Antra „Pietinio pakraščio“ trilogijos dalis kitokia. Pirmoje buvo veiksmo, tiesa, ne greito šaudo gaudo, bet kupino įtampos. Žemėje atsirado sritis X. Keista zona su savo dėsniais. Zona, kuri keičia žmones. Taip taip, labai primena Stalkerį. Ir pirmoje dalyje skaitėme apie keturių moterų ekspediciją, kurią išsiuntė zoną tyrinėjanti organizacija. 

Antroje dalyje į zoną jau neisime. Pasiliksime organizacijoje „Pietinis pakraštys“. Čia naujas direktorius bandys suprasti, kas vyksta srityje X bei įstaigoje. Visa atmosfera man priminė senovinį Kingo filmą. Arba Tvyn Pyksą. Arba dar kažką tokio panašaus. Visi veikėjai elgiasi keistai. Naujas direktorius randa neįtikėtinų dalykų. Na pvz., stalčiuje aptinka negyvą pelę ir augalą, kurio neįmanoma numarinti arba spintoje pasislėpusį, paklaikusį kolegą. Veiksmo jokio, bet atmosfera tobula. Įtraukė, truputį šiurpino. 

Zona X vis dar lieka paslaptimi. Labai lauksiu trečios dalies. Skaitydama dažnai pagalvodavau, kaip keista, kaip nemalonu. Tačiau prisimindavau, kad knyga ir priklauso weird fiction žanrui, tad viskas savo vietoje. 

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: aprašymas leidyklos „Kitos knygos“ puslapyje.

Puslapių skaičius: 360
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Kitos knygos“
Perskaityta: 2020 10 05
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Panašios knygos: Arkadijus Strugackis, Borisas Strugackis „Neskirti pasimatymai“, Arkadij Strugackij, Boris Strugackij „Nevilties miestas”, Stanisław Lem „Soliaris“.
Pirma dalis
: Jeff VanderMeer „Sunaikinimas“.
Knygos žanras: fantastika, mokslinė fantastika, weird fiction.

+ There are no comments

Add yours