1195(118) Asta Padagaitė „Sadistas“

Estimated read time 2 min read

Asta Padagaitė „Sadistas“

Mano komentarai: Aš nesuprantu, kodėl daug lietuvių autorių rašo taip keistai, tarsi turėtų atsiskaityti literatūros mokytojai. Nori parašyti romaną apie sadistą? Pirmyn, bet kodėl visada viskas skamba kaip iš slapta kurto dienoraščio, kuriame šiek tiek fantazuoji? Ar čia tik man?

O šiaip aš buvau nusiteikus prieš šią istoriją, kažkodėl atrodė, bus neskaitoma. Bet parsinešiau iš bibliotekos. Ir visai nieko, lengva, greita, ilgiau dviejų valandų netruksit. „Sadistas“ pasakoja apie vienišą moterį, kuri imituoja gerą gyvenimą. Ji sėkminga tekstų rašytoja, ji graži, ji patinka vyrams, ji gerai rengiasi, įdomiai leidžia laiką. Bet jos niekas netraukia, neįdomu. Nuobodu. Tiesiog nuobodu gyventi. Ir va čia aš galiu atsakyti į klausimą, KODĖL ji susidėjo su kažkokiu kaimo liurbiu. Iš nuobodulio. Užkabino jis ją kažkokia įdomia detale.

O tada užsisuko toksiškų santykių karuselė. Šiandien myli, rytoj muša, šiandien ji bėga, rytoj grįžta, jis vėl muša, žemina, ji myli, ji nekenčia, būna su juo. KODĖL? Ir vėl… Iš gyvenimo nuobodulio. Nes kai sugalvojo išeiti, tai kliūčių neliko. O tai tik įrodymas, kiek lengva, paprasta ir neišplėtota ši istorija.

Ar pagrindinė romano veikėja durna? Ir taip, ir ne. Tiek pat, kiek tie, kurie pjaustosi riešus. Nėra jie kvaili, tiesiog gyvenime ne viskas gerai. O kam tokią knygą skaityti? Ką žinau. Gal, va, kad nuobodu nebūtų, nei kažką artimo rasit, skirtingai nei žada aprašymas, nei pasimokysit iš svetimų klaidų. Literatūros mokytoja, jaučiu, liktų nepatenkinta keiksmažodžiais.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: aprašymas leidyklos „Knygųklubas“ puslapyje.

Puslapių skaičius: 208
Knygos kilmė: knygą pirkau
Perskaityta: 2020 10 01
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Panašios knygos: Neturiu, ką rekomenduoti. Apie sadistus psichopatus skaičiau romanų, bet jie visi buvo įtaigesni.
Knygos žanras: romanas.

+ There are no comments

Add yours