1184(107) Maiklas Kraitonas „Andromedos štamas“

Estimated read time 2 min read

Maiklas Kraitonas „Andromedos štamas“

Mano komentarai: Kaip jau ne kartą sakiau, nevadinu savęs fantastikos gerbėja, nes skaičiau jos per mažai. Tik dažniausiai, ką skaitau, tas patinka. Čia liečia ir maginę, ir mokslinę fantastiką. Tad po truputį mažinu spragas ir skaitau klasiką. Beje, atradau, kad autorių jau šiek tiek pažįstu, nes skaičiau jo „Didysis traukinio apiplėšimas“. Stilius patiko.

Geras stilius ir „Andromedos štame“. Ne, juodas humoras čia nedominuoja, kaip pvz., „Marsietyje“, greičiau subtilesnis, paprastesnis, tačiau kažkaip buvo miela ir smagu skaityti. Šypsojausi. O knyga pasakoja apie mokslininkų grupę tiriančia nežemiškos kilmės medžiagą-bakteriją-virusą-gyvybę-štamą. Dėl to paslaptingo dalyko mirė visi vieno miestelio gyventojai. Na, beveik visi.

Taigi, tiria ten jie, skaitytojui žeriama daug filosofijos, minčių apie mokslą ir etiką. Įdomu, lengvai skaitosi ir… lengvai baigėsi. Su dramatišku bėgimu skaičiuojant laiką atgal, bet per paprastai. Klausimas, kas būtų jei pasaulyje, tegul ir knyginiame, užsisėtų žudanti materija, liko atviras. Tačiau užsimaniau ir kitas autoriaus knygas paskaityt. Mačiau yra dar kelios lietuviškai.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Amerikiečių autorius piešia fantastinę, bet visai tikrovišką situaciją, kaip į Žemę patenka nežemiškos kilmės štamas ir kiek dėlto įvyksta tragedijų. Vaizduodamas dramatiškus, įtampos kupinus įvykius, autorius išreiškia protestą prieš mokslo pasiekimų taikymą Pentagono tikslams.

PSL: 237
Knygos kilmė: knygą pasiskolinau.
Perskaityta: 2020 09 08
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram

+ There are no comments

Add yours