1176(99) Romy Hausmann „Numylėtinė“

Estimated read time 3 min read

Romy Hausmann „Numylėtinė“

Mano komentarai: Tik paduok man detektyvą-trilerį :). O dar taip išliaupsintą. Oi norėjau, laukiau akcijų, griebiau, perskaičiau ir… dar nepamiršau.

Buvo geras. Na, ok. Neblogas. Iki labai labai gero trūko įtampos. Stipresnio pasakotojo. Mažiau nuobodulio viduryje.

Beje, kada man patinka trileriai? Įvertinus tai, kad pasak knygelės „Save the Cat“ yra vos keli šablonai, pagal kuriuos parašytos istorijos, man didelis pliusas tada, kai knyga nustebina. Na, bent kažkas nustebina.

Štai skaitau ir daugiau mažiau įsivaizduoju, kad bus taip, šitaip, arba anaip, telieka tik mėgautis autoriaus gebėjimu išpildyti pasirinktą scenarijų, mokėjimu išlaikyti įtemptą situaciją ir įdomiais personažais bei kitomis detalėmis. Ir jei pasitaiko kažkas netikėto – jėga. „Numylėtinėje“ netikėta vieta buvo. Arba aš užsiliuliavau ir nepastebėjau akivaizdžių dalykų. O dėmesio nukreipimas irgi nemenkas pliusas.

Istorija pasakoja apie moterį, kuri kalinama nuošalioje trobelėje. Ne viena. Kartu su vaikais, kuriuos turi mokyti, auklėti ir kitaip vaidinti šeimą. Jau knygos pradžioje jai pavyksta pabėgti, tačiau tai, kaip sako anotacija, tik pradžia. Skaitytojai painiojami. Pasakojama iš trijų perspektyvų: pagrobtosios, jos dukros ir jos tėvo. Va ta tėvo dalis man gadino visą istoriją.

Na, bet gerų trilerių retai bepasitaiko, o šis tikrai vertas įtemptesnių knygų gerbėjų dėmesio. Bent jau tų, kurie ne taip dažnai trilerius skaito.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Šis trileris prasideda ten, kur kiti baigiasi. „Numylėtinė“ – išskirtinė šio žanro knyga ir didžiausias pastarųjų metų atradimas Vokietijoje, Spiegel bestseleris. Knyga, išversta į anglų ir daugelį kitų kalbų, pavergė viso pasaulio trilerių mėgėjus.
Belangė miško trobelė. Lenos ir jos čia gimusių vaikų gyvenimas griežtai reguliuojamas – ir valgoma, ir net į tualetą einama pagal nustatytą tvarką. Oras į trobelę patenka per specialų mechanizmą. Vakarais Lena vaikams dainuoja lopšines, dieną juos moko. Tėvas rūpinasi šeima, saugo nuo aplinkinio pasaulio. Niekas niekada neatims iš jo žmonos ir vaikų, nes… niekas nežino, kur jie.
Vieną dieną Lena pabėga. Bet košmaras nesibaigia. Jos kankintojas nori susigrąžinti tai, kas jam priklauso. Bet… ar ji iš tiesų toji Lena? Toji, kuri pranyko be pėdsakų prieš keturiolika metų?.. Ir kokį vaidmenį šioje istorijoje atlieka jos tikri ir netikri vaikai?

PSL: 368
Knygos kilmė: knygą pirkau.
Perskaityta: 2020 08 21
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours