1168(91) Sally Rooney „Normalūs žmonės“

Estimated read time 3 min read

Sally Rooney „Normalūs žmonės“

Mano komentarai: visiškai suprantu tuos, kurie negalėjo pasakyti, kas tiksliai knygoje patiko. Plona. Skaičiau ilgai. Bandžiau surasti tą kabliuką. Juk istorija paprasta. Jis ir ji. Susieina mokyklos laikais. Ji turtinga, bet nemėgstama mokykloje. Jis valytojos sūnus, bet berniukas populiarusis. Jiems nieko užsiimti seksu, bet nelabai viešinti santykius.

Vėliau jis ir ji atsiduria universitete. Ji turtinga panelė, populiari, turi sau lygių draugų. Jis kilęs iš darbininkų, sunkiai pritampantis. Situacija apsivertė. Tarpusavio santykiai išliko keisti.

Man labai patiko rašymo stilius, dialogai. Tai ne tos gramatikos taisyklės, prie kurių mes įpratę. Autorė vis peršokdavo laiką ir pasakodavo apie dieną ar savaitę, kuri padarė didžiausią įtaką tiems dviems žmonėms. Po mėnesio. Po metų. Po dar kažkiek laiko.

Epizodinė knyga apie… Normalius žmones.

Neperspausta. Nėra labai detalizuota. Skirta dėmesio tik tam, kas tuo metu svarbu. Visada savęs klausiau, kas tie normalūs? Kartais norėjosi papurtyt veikėjus ir paklaust, ar negalit elgtis kaip normalūs žmonės? Čia matyt ir cinkelis.

Rekomenduočiau tiems, kas mėgsta keistas istorijas apie žmonių santykius ir tiems, kam patinka patiems sudėti taškus ant i.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Visi žino, kad Mariana gyvena dideliame baltame name, į kurį veda nuosavas keliukas, o Konelio mama dirba jame valytoja, bet niekas nesusieja šių dviejų faktų.
Konelis ir Mariana gimė ir augo tame pačiame vakarų Airijos miestelyje, bet tuo panašumai ir baigiasi. Mokykloje Konelis yra populiarus ir visų mėgstamas, o Mariana – vienišė, iš karčios patirties išmokusi laikytis atokiai nuo bendramokslių. Kai jie Marianos virtuvėje užmezga pokalbį, – keblų, bet jaudinantį, – jų gyvenimas pradeda keistis.
NORMALŪS ŽMONĖS – tai istorija apie abipusį susižavėjimą, draugystę ir meilę. Pradėję nuo minėto pokalbio, mes kelerius metus lydime du žmones, – linksmus, kerinčius, sudėtingus, – bandančius gyventi atskirai, bet neįstengiančius. Romane parodoma, kaip sunku pasikeisti. Ir su jaudinančiu švelnumu atskleidžiama, kaip susipažįstame su seksu ir galia, su troškimu skaudinti ir būti skaudinamam, su geismu mylėti ir būti mylimam.
Tai nepaprasta meilės istorija, įkvepianti literatūrai naujos gyvybės.

PSL: 240
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Alma Littera“
Perskaityta: 2020 07 30
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours