1168(89) Thomas Harris „Kari Mora“

Estimated read time 2 min read

Thomas Harris „Kari Mora“

Mano komentarai: Kažin ar esu skaičiusi blogiau „Goodreads“ įvertintą knygą. Bet permečiau komentarus akimis ir tas akis bado Hanibalo Lekterio paieškos. Oi, koks tas autorius tada buvo įtaigus, oi kokį portretą sukūrė, oi! Kur visa tai dabar? O man „Kari Mora“ patiko. Nesidomėjau jos rašymo aplinkybėmis, nesidomėjau pačiu autoriumi, bet matau iškeltą didelį vidurinį pirštą, kokį ir aš, manau, iškelčiau, jei patirčiau tiek spaudimo. Norėjot? Turėkit!

Norite lengviau įsivaizduoti, ko tikėtis iš „Kari Mora“? Ryškaus Robert Rodriguez filmo, gal vos vos ir Tarantino pirmesnių filmų stiliaus. Pažiūrėkit „Machete“ ar „Once Upon a Time in Mexico“ treilerius ir bus aišku. Ar šie filmai įtinka gurmanui? Hm. Tarantino tikrai taip, bet Rodriguez gal nelabai. Bet jie turi labai ryškų stilių ir prajuokina. Visiškai tokia ir „Kari Mora“.

Čia kelios nusikaltėlių gaujos vaikosi paslėptą auksą. Kažkur išnyra krokodilai, kurie vieną kitą palieka be kojų, daug kraujo, žudynių, o dar blaškosi gražuolė Kari, kurią įsivaizduoju, kaip Jessisca Alba.

Aš nekėliau autoriui reikalavimų paremtų ankstesnėmis knygomis. Ir ką. Buvo smagu. Absoliučiai purvina pramoga.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: 25 milijonų vertės kartelio auksas paslėptas giliai po vila Majamio paplūdimio pakrantėje. Šis lobis jau metų metus vilioja pačius žiauriausius ir niekingiausius vyrus. Vienas iš jų Hansas Peteris Šnaideris. Jo iškrypęs seksualinis potraukis padeda užsidirbti pildant turtingųjų protu nesuvokiamas sadistiškas svajones. 
Nuo paauglystės buvusi įtraukta į Kolumbijos ginkluotųjų revoliucinių pajėgų gretas Kari Mora galiausiai pabėga į JAV ir gauna laikinosios apsaugos statusą. Stengdamasi išgyventi mergina dirba įvairiausius darbus. Jos keliai atveda į Majami Bičą. Kari Mora įsidarbina namų prižiūrėtoja viloje, pagarsėjusioje dėl jos buvusio šeimininko – Pablo Eskobaro. Hansui Peteriui iškart į akis krinta karo paženklinta Kari, tačiau jis nežino, jog nusižiūrėta auka turi stebėtinų įgūdžių, mat jos išlikimo instinktai buvo tikrinami ir anksčiau.

PSL: 256
Knygos kilmė: knyga iš bibliotekos
Perskaityta: 2020 07 23
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours