1165(86) Trent Dalton „Berniukas nuryja visatą“

Estimated read time 3 min read

Trent Dalton „Berniukas nuryja visatą“

Mano komentarai: Gal užteks pasisveikinti, pasakyti, kad knyga labai patiko ir palinkėti geros dienos? Nes tiksliai įvardinti kuo yra gana sunku. 

Jei kažkas skaito susižavėtų skaitytojų atsiliepimus ir vistiek nesupranta apie ką knyga, tai žinokit, kad jos siužetas labai paprastas. Australija, devintas dešimtmetis, nedidelis miestelis. Čia auga du berniukai, kurių mama su patėvių įsitraukę į narkotikų verslą. Vienas iš berniukų pasakoja visą istoriją, kuri nėra kažkuo ypatinga. Galite įsivaizduoti, kokia ten ta brolių aplinka ir patirtis. 

Ypatingas yra knygos pasakojimo stilius. Būtent jis pagauna, užkabina ir priverčia po kelių dienų grįžti į „Goodreads“ ir padėti tą penktą žvaigždutę. 

Esu juodesnio humoro, nuogos, nepagražintos buities ir protingų veikėjų gerbėja. Visko čia gavau. Nors šiaip man vaikai nepatinka, bet kažkaip knygose žavi tie ne pagal amžių itin protingi jaunieji personažai. Tam tikros mintys, susijusios su praryta visata ir netikėtais skambančiais telefonais man net susišaukė su mylimiausio autoriaus H. Murakami knygų epizodais. Va tokio gilumo sluoksniai. Kažkas tame savo.

Juokiausi daug. Ypač ten, kur realiai verkti reiktų. O žodžiai „tavo galas negyva mėlyna karietaitė“ reikia nereikia lyg šiol šmėsčioja galvoje. 

Tad, laba diena, knyga man labai patiko, gražios dienos. 

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai2018 m. pasirodžius debiutiniam Trento Daltono romanui „Berniukas nuryja visatą“, autorius kritikų išsyk imtas lyginti su tokiais žymiais Australijos rašytojais kaip Timas Wintonas ir Robertas Drewe, o jo kūrinys pavadintas būsimąja Australijos literatūros klasika. Daugelis skaitytojų šį romaną įvardija kaip geriausią knygą, kurią jie yra skaitę per pastarąjį dešimtmetį.
„Berniukas nuryja visatą“ – tai istorija apie brolystę, tikrą meilę ir neįtikėtiną draugystę. Kūrinio pasakojimas – daugiasluoksnis, kupinas žodžių žaismo ir aliuzijų į garsių rašytojų kūrybą – nuo Josepho Conrado iki Omaro Chajamo, romane pinasi šventumas ir šventvagystė, aukšti idealai ir žemiausi nuopuoliai.
Romano veiksmo laikas – 1983-ieji, vieta – Brisbenas. Prarastas tėvas, sąmoningai nebyliu tapęs brolis, įkalinta motina, patėvis – heroino prekeivis ir garsus nusikaltėlis, o auklė – garsus nusikaltėlis, išleistas į laisvę po ilgų įkalinimo metų: pagrindinio herojaus Ilajaus gyvenimas ir taip jau komplikuotas. Bet jis stengiasi klausyti savo širdies, mokosi suprasti, ką reiškia būti geru žmogumi, tačiau gyvenimas vis įsigudrina pastatyti kliūčių – ir legendinis narkotikų prekeivis Titas Brozas – ne pati menkiausia iš jų.

PSL:  528
Knygos kilmė: knygą tiesiog nusipirkau
Perskaityta: 2020 07 17
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours