1159(80) Tracy Brogan „Beprotiška vasara“

Estimated read time 3 min read

Tracy Brogan „Beprotiška vasara“

Mano komentarai: Meilės romanas vasarai, kuris atitinka visus meilės romano vasarai kriterijus 😀 Lengvas stilius, paprastas turinys, smagi nuotaika, minkštas viršelis. Ko reikia dar? Juk, kai pasiimate tokio žanro knygą, tikrai nesitikite, kad ją perskaitę rašysite banalų komentarą „priverčianti susimąstyti“. Mąstyti čia daug nereikia, tik mėgautis!

Seidė yra tvarkos maniakė. Tik kas negerai ir iš karto valo, šluoja, plauna, perdėlioja. Išsiskyrusi su vyru, kuris buvo kiaulė ir šiokia tokia vietinė žvaigždutė, todėl visuomenės akyse kalta, aišku, žmona, Seidė su vaikais išvažiuoja į kurortinį miestelį pagyventi tetos namuose. Teta – stereotipinis chaosas su turbanais, dzinguliukais, žvėrelių iškamšomis, ir kitokiu turtu namuose. Ne pedantei ta aplinka, kaip supratote 🙂

Na ir tetulė, pusbroliai ir pusė kaimo bando supiršti Siedę su kaimynu. Geros nuotaikos netrūko. Romaniukas parašytas pagal seną gerą klišę: nenori susipažinti, susipažįsta, įsimyli, nutinka kažkokie nesusipratimai, dėl ko išsiskiria, susitaiko, pabaiga. Ko man trūko, tai gal kiek daugiau sunkumų toje meilės linijoje.

Ar tokie lengvi romanai kažką duoda? Žinoma! Skersvėjį galvoje, kai ten jau spaudžia sunkios mintys. Taip pat pramuša skaitymo blokus. Na, ir visur galima atrasti, kažko išmintingo. Šiuo atveju, knyga primena, kad žmonėms reikia daugiau kalbėtis, mažiau interpretuoti. Geriau būti nemandagiems ir tiesiai šviesiai paklausti, nei prikurti trūkstamos informacijos. Dar man patiko, kad Seidė savo pomėgį pavertė darbu. Pabaiga.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Jei Seidė Turner ką nors ir sugeba, tai tvarkytis. Tad, atsiradus netvarkai idealiame jos gyvenime, išvyksta atostogų pas tetą. Ten tikisi atsipūsti, pasisemti energijos, užsigydyti žaizdas, kurias paliko neištikimas buvęs jos vyras, ir apmąstyti, ką, po velniais, teks daryti kitus penkiasdešimt gyvenimo metų. Tačiau ekscentriškosios tetos Dodės namuose sunku ištaikyti bent minutę ramybės: du besiseilėjantys šunys, du Seidės vaikai ir du pusbroliai, iš kurių vienas pasiryžęs visiškai pakeisti Seidę. Negana to, visi nusiteikę supiršti ją su Desmondu, patraukliu naujuoju kaimynu. Desmondas – didžiausias Seidės košmaras. Aukštas, įdegęs, raumeningas… be to, moka elgtis su vaikais. Neįmanoma, kad būtų be ydų – jis gi vyras! – tad Seidė pasižada laikytis atstumo. Juolab kad sujauktame jos gyvenime vyrų šiuo metu tikrai nereikia. Tačiau, vasarai įsibėgėjant, chaosą tampa vis sunkiau suvaldyti… 

PSL:  416
Knygos kilmė: knyga dovanota leidyklos
Perskaityta: 2020 07 02
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours