1156(77) Donato Carrisi „Blogio šnabždesys“

Estimated read time 3 min read

Donato Carrisi „Blogio šnabždesys“

Mano komentarai: Visi labai gyrė autoriaus knygą „Mergina rūke“, bet manęs ji nesužavėjo. Erzino pagrindinis veikėjas ir nesupratau tų liaupsių. Tad nebaisiai daug tikėjausi ir iš „Blogio šnabždesio“, bet kadangi beveik principingai skaitau visus detektyvus, kuriuos tik galiu pasiekti, tai pradėjau ir šį. Oho! Kas mane seka instagrame, tas matė, kad vis aikčiojau ir gyriau, sakiau, kad gal net maksimalų įvertimą „Goodreads“ skirsiu. Neskyriau, bet detektyvas labai geras. Iš tų, kurie skaitomi per naktį.

Tai serijinis kūrinys ir pagrindinė veikėja yra Mila Vaskez. Ji specializuojasi dingusių žmonių paieškoje. O čia kaip tik prireikė surasti vieną mergaitę ir Mila buvo įmesta į kraupių žmogžudysčių tyrimą. Jau anotacija šiek tiek išduoda, kad komanda, bandydama išsiaiškinti nusikaltimus, atskleidžia jų vis daugiau.

Man labai įdomiai atrodė, nežinau ar pastebėjo kiti skaitytojai, kad autorius pasistengė žaviai nuslėpti, kur vyksta veiksmas. Taikė į tarptautinius vandenis? Neįvardinta jokia vietovė, tyrėjai vadinami tai policininkais, tai agentais, nenurodomas tikslus jų skyriaus pavadinimas. Net kai buvo pasiūlytas atlygis, nepasakyta, kokia valiuta. Tiesiog penki milijonai ir tiek. O gal aš neatidžiai skaičiau?

Pasakysiu, kad didelę dalį knygos skaičiau susižavėjusi. Mąsčiau, kaip čia taip man nelabai įtikęs autorius lygiuojasi į Nesbo ir kitus favoritus? Gal kažkiek trukdė, kad pagrindinė veikėja Mila yra tokia truputį erzinanti ir kvailoka. Tačiau kita komandos dalis patiko. O ir tyrimo procesas gana originalus, daug analizės apie žudiko prigimtį.

Tačiau vienas dalykas sudirbo tobulą detektyvą ir negalėjau duoti penkių žvaigždučių. Koks? Nenoriu spoilinti, bet kai pamatau, kad instagrame žmonės, kurie skaito šią knygą, išreiškia pasimetimą, klausiu ar priėjo jau tą dalį, kurioje tardomas milijonierius. Priėjot? Ką manot? Ar tai tiko prie visumos, visų tų mokslinių analizių? Kam jau labai labai smalsu, tai prasitarsiu, kad vienoje mažytėje atkarpoje yra įterptas fantastikos elementas. Iš esmės, dėl to neverta atsisakyti skaityti knygos, nes ji susukta labai gerai! Aštru ir įtempta! Kaip visi gerieji nuostabieji. Ir pabaiga tiek pribloškianti, tiek ir šiek tiek mįslinga. Tačiau ta vietelė kviečia diskutuoti, ar autoriui buvo smegenų sutrenkimas, ar susilažino jis su kuo nors, kodėl taip padarė?

Aš labai lauksiu kitos dalies vertimo. Serijos pradžia sukėlė net labai didelius lūkesčius.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiViduryje miško – šeši maži kapai. Kiekviename jų – po ranką. Penkios priklauso apylinkėse dingusioms mergaitėms, šeštoji dar neidentifikuota. Glumina tai, jog iki šiol nerasta nė viena auka – gyva ar mirusi. Pareigūnė Mila Vaskez, per savo karjerą išaiškinusi aštuoniasdešimt devynias dingusių asmenų bylas, kartu su kriminologu Goranu Gavila pasineria į tyrimą. Radę įtariamąjį, neilgai trukus jie jaučiasi atsidūrę akligatvyje – šis išties įvykdė nusikaltimą, tačiau ne tą, dėl kurio jį sulaikė, – mergaičių jis negrobė. Klausimų iškyla daugiau, nei tyrėjai randa atsakymų. Sekdami klastingo pagrobėjo pėdsakais, pareigūnai atskleidžia dar vieną, nesusijusį ir seniau įvykdytą, nusikaltimą. Tyrėjų komanda suklūsta: ar gali būti, kad jų ieškomas nusikaltėlis savo darbais siekia atskleisti kitų asmenų įvykdytus žiaurius nusikaltimus? O gal viskas tėra makabriškas sutapimas?

PSL: 448
Knygos kilmė: knyga dovanota leidyklos
Perskaityta: 2020 06 16
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours