1144(65) Teresa Driscoll „Pažadas“

Estimated read time 3 min read

Teresa Driscoll „Pažadas“

Mano komentarai: Mano santykis su Teresa Driscoll keistas ir turbūt kiek kitoks, nei kitų skaitytojų. Kiek mačiau atsiliepimų, kone man vienintelei labiausiai patiko „Draugė“. Po to ėmiausi „Aš stebiu tave“ ir sužavėjo kiek mažiau. Nors daugumai atvirkščiai. Na, o „Pažadas“… Tiesiog vidutinė. Man čia kliuvo du dalykai: labai erzinanti veikėja, kuri turėjo daugiausiai balso ir įtampos trūkumas. Visgi čia lyg ir trileris, lyg ir detektyvas, norisi aštriau.

Istorija pasakoja apie dvi drauges, kurios dar besimokydamos internetinėje mokykloje, kartu su trečia mergina padarė šiokį tokį nusikaltimą. Dabar mokyklą planuojama griauti ir jos išsigąsta, kad praeities įvykiai paaiškės. Norėdamos nuspręsti, ką daryti, ar tylėti, ar eiti į policiją ar dar kažkoks variantas, jos pradeda ieškoti trečios istorijos dalyvės. Net nusisamdo detektyvą. Nors ir banaloka, bet dažniausiai tokiose knygose pliusas būna ne siužeto originalumas, o įtampa bei charakterių stiprumas. Įtampos visai nebuvo. Ko aš noriu iš tokios knygos? Tai jau tikrai ne literatūrinio akiračio plėtimo ir dvasios sukrėtimo. Aš noriu to jausmo, kad dar vieną puslapį ir einu miegot. Na, dar vieną. Dar skyrelį ir jau gesinu šviesą. O čia net nekvepėjo užsikabinimu.

Viena iš pagrindinių veikėjų, kurios čia buvo daugiausiai, erzino ir erzino. Atrodė, žmogau, gyvenk gyvenimą. Bet ne, sėdi ir kudakuoja. Kas bus, kai mano vyras sužinos, ką mes padarėm? Na kas kas, jei normalų vyrą pasirinkai, tai nieko. Bet pati ir paadvokatausiu knygai, kuriai šiek tiek kritikos strėlių prisiunčiau. Man visai patiko šalutiniai veikėjai – trečioji mergina, privatus seklys ir net antroji mergina. Aš pagavau save įsitraukusia pabaigoje. Paskutinis trečdalis buvo įdomus ir net šiek tiek netikėtas.

Ar skaityti? Aišku! Nuomonės prieštaringos, todėl tik patys galite susidaryti savo.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiNaujas pasaulinio bestselerio „Aš stebiu tave” autorės psichologinis trileris. Tai buvo tamsiausia jų paslaptis. Trys paauglės pasižadėjo tiesą apie siaubingą įvykį nusinešti į kapus. Bėga metai, Betė ir Salė – vis dar geriausios draugės, padeda viena kitai ištverti slogius prisiminimus ir sunkias akimirkas. Tačiau Kerol visiškai atsiriboja ir nuo praeities slepiasi Prancūzijoje. Kol vieną dieną ateina laiškas, pranešantis naujieną, dėl kurios kyla grėsmė jų paslapčiai paaiškėti. Beviltiškai bandžiusios surasti Kerol, draugės kreipiasi pagalbos į privatų seklį Metjų Hilą. Ir iš paskutiniųjų stengiasi nuslėpti tai, kas gali sugriauti jų gyvenimus.

PSL: 368; Knyga dovanota leidyklos. Perskaityta: 2020 05 07

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours