1131(52) Andrew Mayne “Biologas”

Estimated read time 3 min read

Andrew Mayne “Biologas”

Mano komentarai: Keista knyga, nes kol ją skaičiau, tai žadėjau kabinėtis. Ir tas kliuvo, ir anas. Dabar va, praėjo savaitė ir galvoju, kad gal ir neblogas tas trileris. Jei verstų toliau į lietuvių kalbą, tai tikrai skaityčiau kitas dalis.

Istorija gal kiek kitokia tuo, kad pagrindinis veikėjas čia yra ne policininkas, o biologas. O tiksliau bioinformatikas. Iš pradžių ji suima policija, nes įtaria nužudžius savo studentę. Tada paleidžia, nes nusprendžia, kad studentę sudraskė lokys. Tačiau biologas, pasitelkęs mokslinius, nors gal kiek neįtikinamus ir perspaustus įrodymus, nusprendžia, kad lokys negalėjo būti žudikas ir jo dairytis reiktų tarp žmonių. Tada dar sudaro matematinę programą, kuri suskaičiuoja, kur didžiausia tikimybė yra rasti lavonus, juos pradeda kasti ir tempti į policiją, na o korumpuotuose mažuose miesteliuose niekas pamišusiu mokslininku netiki ir iš viso dažnai duoda į galvą. Dabar suprantat, kodėl sakiau, kad noriu kritikuoti?

Tačiau buvo visai smagu. Nors matematinė ir mokslinė dalis man kėlė abejonių dėl jos realumo (na žinot, gi kokį humanitarą lengva apgauti, net nenorės tikrint), bet būtent tas dalis buvo įdomu skaityti. Turiu omenyje užsidegimą, tik herojui suprantamą logiką, mokslinius aiškinimus ir pan. Tai šią knygą pavadinčiau buitine fantastika, nes nebuvo nieko įtikinamo, bet ai, karantininė tokia ir man suėjo. Kaip sakiau, skaityčiau kitas, mačiau, autorius net kelias parašė.

OficialiaiIliuzionistas ir vienas garsių trilerių rašytojų Andrew Mayne’as knygoje „Biologas” supažindina su profesoriumi Teo Krėjumi, kuriam teks ne tik aiškintis žiaurų nusikaltimą, bet ir pačiam gelbėti savo kailį. Amazon bestseleriu knyga tapo pirmąjį pardavimo mėnesį! Profesorius Teo Krėjus sugeba matyti sistemą, kur kiti mato chaosą. Tad kai Montanos giriose vienas po kito aptinkami siaubingai sužaloti lavonai ir policija kaltę verčia žvėrims, Teo pastebi tai, ką kiti pražiūrėjo. Kai ką nenatūralaus. Ir ką tik jis gali sustabdyti. Nors skaitmeninius kodus ir mikrobus Teo išmano geriau nei teismo medicinos sritį, tačiau per ekspediciją Montanoje jam tenka įsitraukti į šiurpaus savo buvusios studentės nužudymo tyrimą. Aiškėja naujų nusikaltimo detalių, daugėja lavonų, o vietos policija įsitikinusi, kad kaltas pasiutęs lokys… arba pats Teo. Kad išsiaiškintų tikrąjį žudiką, mokslininkas turi aplenkti pareigūnus bent per žingsnį. Ar jam pavyks pergudrauti plėšrūną, kurį medžioja? O gal profesorius taps dar viena jo auka?

PSL: 416; Knyga iš bibliotekos. Perskaityta: 2020 04 03

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours